Welke effecten heeft spyware op computers?

Welke effecten heeft spyware op computers?


Spyware is software die uw computer heeft geïnfiltreerd door middel van een web-kanaal om in het geheim bijhouden van uw browser activiteit. Spyware programma's kunnen uw elke toetsaanslag opnemen en doorgeven van deze gegevens aan een externe host, die vervolgens de toegang tot uw vertrouwelijke informatie kan hebben. Voorbij het binnenvallen van uw privacy, kunnen de effecten van spyware schadelijk zijn voor de algehele prestaties van uw computer.

De Slow down

Hoe meer spyware en malware die u aanschaft op uw harde schijf, hoe meer het belast uw systeem in het algemeen. Spyware "verzamelt" deze belasting in verwerkingssnelheid, het vertragen van uw gehele systeem. Programma's langer duren om te laden, en uw browser kan worden beperkt tot de snelheid van een crawl. Al deze factoren kan combineren totdat de computer in wezen heeft zich tegen zichzelf. Pas als de spyware is verwijderd zal de computer terugkeren naar optimale prestaties.

Pop-Up Windows

Het hebben van spyware op de computer kan resulteren in het hebben van onverklaarbare pop-up vensters plotseling op uw scherm verschijnen. Deze vorm van spyware is populair bij adverteerders en meestal infiltreert uw computer door zich te hechten aan software downloads zoals games, browser plug-ins of werkbalken. Als er een pop-up venster verschijnt op je scherm en je niet online bent, uw computer het meest waarschijnlijk is geïnfecteerd.

privacyschending

Onze computers bevat vrijwel alles wat er te weten over ons. Het hebben van spyware op uw computer is een enorme schending van deze privacy. De meeste spyware is alleen ontworpen om uw surfgedrag te volgen, zodat adverteerders zullen weten wat de beste manier om je online te bereiken. Echter, sommige spyware is meer snode. Belangrijk, vitaal, persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden en bankgegevens kunnen worden aangetast. Als u denkt dat uw computer kan worden geïnfecteerd door spyware, actie ondernemen meteen.