Hoe te gebruiken Python Math.log met Base 10

Computerprogramma's kunnen zeer complexe berekeningen in een fractie van een seconde. Gezien hun snelheid en nauwkeurigheid, worden programma's vaak gebruikt om wiskunde te voeren. Programmeertalen als Python bieden een rijke suite van wiskundige tools. Bijvoorbeeld, Python kunt u logaritmen snel en efficiƫnt op te lossen. Een logaritme is de inverse functie van het nemen van een aantal op een bepaalde exponent. Met andere woorden, de logaritme van "x" is het aantal keren dat een basegetal moeten samen worden vermenigvuldigd op "x" gelijk. Python kunt u een nummer van het basisstation te geven, zodat u gemakkelijk kunt vinden de basis-10 logaritme van een getal.

instructies

1 Open de IDLE text editor die meegeleverd wordt met de programmeertaal Python. Het hoofdvenster van IDLE geeft een blanco broncode bestand.

2 Importeer de logaritme functie van de "wiskunde" bibliotheek door het schrijven van deze lijn aan de bovenkant van de source code file:

van wiskunde import log

3 Verklaar een variabele naar de basis 10 te vertegenwoordigen door het schrijven van deze regel code volgende:

base = 10

4 Het oplossen van de basis-10 logaritme van een getal met behulp van de "log" -functie. De functie "log" heeft twee argumenten: het nummer dat u wilt de logaritme van, en de basis op te lossen. Om de basis-10 logaritme van 100 te vinden, zou je dit te schrijven:

x = log (100, base)

5 Print de logaritme resultaat als volgt uit:

afdruk (x)

6 Start het programma door op F5 te drukken. De uitvoer ziet er als volgt uit:

2.0