Hoe te herstellen Gegevens uit de harde schijf van een beschadigde laptop

Hoe te herstellen Gegevens uit de harde schijf van een beschadigde laptop


Terwijl de meeste laptops normaal aanzienlijke beweging en wrede behandeling te weerstaan, ze zijn niet onverwoestbaar. Uw laptop kan niet opstarten of het scherm of andere componenten kan genoeg zijn om te voorkomen dat het gebruik ervan worden beschadigd, maar tenzij de harde schijf fysiek is gecrasht of verbrand, kunt u in staat om uw gegevens herstellen en opslaan op een andere computer of verwisselbare media. De meest voorkomende methoden voor het terugwinnen van informatie van een beschadigde laptop zijn door middel van professionele data recovery diensten of door het verwijderen van de rit van de laptop en het gebruik van een externe USB harde schijf behuizing om de schijf in een werkende computer te monteren.

instructies

1 Gebruik de service manual instructies als leidraad voor het verwijderen van de laptop harde schijf. De meeste nieuwere laptops hoeven niet veel demontage van het station te verwijderen, maar de locatie varieert van laptop naar de laptop. U kunt een exemplaar van de service manual meestal downloaden van de website van de fabrikant, of bel de technische dienst en vraag het bedrijf om u een kopie.

2 Bepaal het verbindingstype (ATA, SATA, IDE) van de etiketten op de onderkant van de harde schijf.

3 Koop een geschikte 2,5 "USB harde schijf behuizing voor het type verbinding van een hardwareleverancier zoals TigerDirect.com, Newegg.com of Best Buy. De behuizing kit zal alle benodigde kabels en schroeven bevatten.

4 Draag de antistatische polsband met een schroevendraaier vanaf uw computer toolkit op de USB-harde schijf behuizing te openen en plaats de harde schijf pinnen in de connector sleuf, die is gesoldeerd aan de behuizing processorkaart.

5 Schroef de USB harde schijf behuizing weer in elkaar en steek de mini-B uiteinde van de USB-kabel in de behuizing en sluit het andere uiteinde in een vrije USB-poort op een werkende computer. De werkende computer levert normaal gesproken alle vereiste bevoegdheid om de behuizing en het besturingssysteem herkent automatisch uw laptop schijf als een externe USB-schijf, wijst een stationsletter heeft en bereidt het voor gebruik.

6 Verplaats alle informatie die u wilt herstellen van de USB-stick naar een locatie op de harde schijf van de werkende computer.

Hints

  • Professionele data recovery-diensten in rekening brengen door de hoeveelheid gegevens die ze herstellen. Voordat u een herstel operatie goed te keuren, zorgen ervoor dat u volledig begrijpen van de kosten, en dat u alleen de goedkeuring van het herstel van de informatie of gegevens die u nodig hebt.
  • Alleen informatie van de ene computer naar de andere kopiĆ«ren, in plaats van programma's of bestanden van het besturingssysteem. Register en systeeminstellingen zijn specifiek voor de computers, en je kunt een computer onbruikbaar maken als je verkeerd overschrijven besturingssysteem, bestandssysteem, boot, of configuratie-bestanden met een kopie operatie.