Het verschil tussen een Compact Flash en een SD-kaart

Het verschil tussen een Compact Flash en een SD-kaart


Compact Flash en Secure Digital zijn twee populaire vormen van digitale geheugenkaarten die momenteel beschikbaar zijn in de markt voor consumentenelektronica. Beide zijn veelzijdig en toch betaalbare memory oplossingen voor veel verschillende elektronische producten.

Geheugencapaciteit

Compact Flash-geheugenkaarten meestal loopt van 1 GB geheugen capaciteit om een ​​high-end van 16GB. Secure Digital kaarten lopen een beetje hoger - tot 32 GB.

Snelheid

Terwijl Secure Digital-kaarten hebben een hogere capaciteit, Compact Flash-kaarten hebben een veel snellere gegevensoverdracht snelheid. SD-kaarten zijn in staat om omhoog te bewegen tot 20MB aan data per seconde, terwijl de CF-kaarten een aanzienlijk hoger 45MB per seconde kan overbrengen.

Bestedingen

Door hun grote opslagcapaciteit, zijn SD-kaarten het meest gebruikt in MP3-spelers naar muziek van hoge kwaliteit op te slaan. Compact Flash kaarten zijn de voorkeur van fotografen als gevolg van hun geheugen snelheid; Dit geheugen maakt het mogelijk om snel vastleggen en opslaan van foto's.

Memory Card Dimensions

SD-kaarten zijn fysiek zeer klein en compact, meten in op 32-door-24 per 2,1 mm. Compact Flash kaarten zijn aanzienlijk groter en variëren in grootte, afhankelijk van het soort geheugen. In het algemeen meet ze ongeveer 36 per 42 mm en variëren in dikte van 3 tot 5 mm.

Prijsbereik

De prijsvork voor zowel Compact Flash en Secure Digital-kaarten is zeer breed. Factoren zoals geheugen snelheid en capaciteit drastisch invloed hebben op de prijs van de kaart. SD-kaarten kunnen worden gevonden van zo laag als $ 5 voor een 1GB kaart, tot meer dan $ 100 voor een hoge capaciteit kaarten die 16GB en hoger zijn. Compact Flash is eveneens goedkoop aan de lage kant. De duurste, professionele, hoge capaciteit CF-kaarten zijn echter aanzienlijk duurder - in de $ 300 range.