Hoe Set Up Windows en Linux-besturingssystemen op een computer

Het Windows-besturingssysteem, ontwikkeld en uitgebracht door Microsoft, is een van de meest populaire besturingssystemen die momenteel op de markt. Echter, sommige mensen willen installeren en uitvoeren van het Linux-besturingssysteem als een open-source alternatief voor de standaard Windows-installatie. Leer hoe u zowel Windows als Linux op dezelfde computer om het beste van beide werelden.

instructies

Bereid uw Windows-pc voor het Linux-Set Up Process

1 Controleer of uw computer hardware is in staat om het uitvoeren van zowel Windows als Linux. Klik op de knop "Start" in de linker bovenhoek van uw Windows / XP scherm 98 en selecteer "Run." Type "msinfo32." Als u werkt met Windows Vista, type "msinfo32" in het zoekvak in het menu Start. Er verschijnt een venster weergave van uw systeem hardware statistieken. Ubuntu Linux, een van de meest populaire versies van het Linux besturingssysteem, zeer specifieke hardware vereisten. Uw computer moet een 700 MHz-processor of sneller (idealiter, 1,2 GHz of meer) bezitten. Je moet ook 384 megabyte RAM-geheugen, 8 gigabyte aan vrije schijfruimte, een grafische kaart en een actieve internetverbinding.

2 Stel uw Windows-besturingssysteem voor te bereiden op de installatie van het Linux-besturingssysteem op dezelfde computer. Klik op de knop "Start" en selecteer "Windows Updates" om alle relevante updates en beveiligingspatches voor uw Windows-besturingssysteem te downloaden.

3 Back-up van al uw computergegevens. Het opzetten van een besturingssysteem zoals Linux op een Windows-pc is zeer systeem-intensief. Een back-up van uw bestanden kan helpen voorkomen dat het verlies van gegevens moet uw systeem crash tijdens het installatieproces.

Set Up Linux op Windows met behulp van Virtual PC

4 Download de Microsoft Virtual PC-software door het downloaden van een gratis exemplaar van de Microsoft-website (zie bronnen sectie).

5 Hoe Set Up Windows en Linux-besturingssystemen op een computer

Dubbelklik op het installatiebestand en volg de geautomatiseerde aanwijzingen op het scherm om Virtual PC te installeren op uw computer. Als het eenmaal is geïnstalleerd, ziet u de Virtual PC Console te zien.

6 Klik op "Nieuw" in het menu rechts van de Virtual PC Console.

7 Volg de aanwijzingen op het scherm om een ​​nieuwe virtuele machine. Noem het "Ubuntu Linux."

8 Selecteer "Other" in het drop-down menu als Virtual PC vraagt ​​wat voor soort besturingssysteem dat u van plan bent te installeren.

9 Klik op "Finish."

10 Klik op de "Unbuntu Linux" machine in de Virtual PC Console. Plaats uw Ubuntu installatie-cd in de cd-rom drive van uw computer. Klik op "Start" in de console. De Virtual PC Console zal onmiddellijk beginnen met het lezen van de installatie-cd en de behandeling van uw virtuele machine als een native partitie op de harde schijf. Volg de aanwijzingen op het scherm om het Linux-besturingssysteem te installeren op uw Windows-pc.

11 Wacht tot Linux op te starten binnen de Virtual PC Console. U hebt het opzetten van Windows en Linux op dezelfde computer. Omdat u gebruik maakt van virtualisatie-software, bent u in staat om beide besturingssystemen tegelijk draaien.