Hoe de Socket Grootte van een moederbord

Hoe de Socket Grootte van een moederbord


Weten wat voor soort socket moederbord gebruikt is essentiële informatie voor het bouwen of repareren van een moederbord. Vele aansluitingen er hetzelfde uitzien, maar in feite kunnen ze volledig worden verschillende processoren. Bijvoorbeeld, AMD Phenom quad-core processors zijn bijna even groot als de Intel Core 2 Quad quad-core processors. Echter, het runnen van een AMD-processor, ongeacht wat de kern is het, met een Intel moederbord, zal niet werken.

instructies

1 Vind de originele verpakking van uw moederbord. De aard van de aansluiting van de moederbord ondersteunt zal meestal op de top deksel van de doos.

2 Zoek de handleiding van uw moederbord. In de eerste paar pagina's van het handboek worden alle onderdelen die compatibel zijn met het moederbord zijn opgenomen, zoals het type processor. Als de compatibiliteit pagina is niet op de eerste paar pagina's van de handleiding, zoek het op in de inhoudsopgave.

3 Ga naar de site van de fabrikant van het moederbord en typ het modelnummer van uw moederbord om de specificaties te vinden. Typ het modelnummer van uw moederbord om een ​​zoekmachine op het internet om meer informatie over de socket type vinden als de website van de fabrikant niets over de soorten socket zegt wel.