Hoe maak je een service in Windows XP installeren

Hoe maak je een service in Windows XP installeren


Windows-services zijn toepassingen die elke keer dat u de machine wordt gestart. De diensten worden gemaakt met behulp van de Visual Studio applicatie, en elke Windows-computer heeft een \ "InstallUtil \" applicatie die wordt gebruikt om de service te installeren op de machine. Het installatieprogramma maakt gebruik van de Windows command prompt om de service te installeren. Zodra de service is geïnstalleerd, zal de machine de dienst lopen elke keer dat de gebruiker de computer start.

instructies

1 Klik op de Windows \ knop "Start \" en selecteer \ "Run. \" Enter \ "cmd \" in het tekstvak en druk op de \ "OK \" knop. Dit opent de opdrachtprompt van Windows.

2 Typ \ "C: \ WINDOWS \ Microsoft.NET \ Framework \ v2.0.50727 \\" in de opdrachtprompt. Dit brengt u naar het .NET framework map op Windows-machines geïnstalleerd.

3 Typ \ "InstallUtil.exe <servicenaam> \" in de opdrachtprompt en druk op \ "Enter. \" Hierdoor wordt de service in het Windows-register en maakt het mogelijk om de volgende keer dat de machine wordt opgestart uitgevoerd. Vervang \ "<servicenaam> \" met de naam en locatie van de dienst. Bijvoorbeeld, de volgende opdracht laadt een dienst in de \ "C: \ diensten \" directory:
installutil c: \ diensten \ myService.exe

4 Start de machine om de nieuwe veranderingen testen. U kunt controleren of de dienst wordt geladen door te dubbelklikken op de \ "Services \" icoon in het Windows Configuratiescherm.