Is het goed om te draag mijn iBook laptop in een tas met een magnetische sluiting?

Is het goed om te draag mijn iBook laptop in een tas met een magnetische sluiting?


Moderne harde schijven, met name die gevonden in laptops, zoals de iBook, zijn gebouwd om de dagelijkse blootstelling magneet weerstaan ​​zonder enige schade aan de harde schijf of verlies van gegevens. Magneten zoals die gevonden in beurs sluitingen, magneten en laptop gevallen zijn lang niet sterk genoeg om de interne werking van een iBook beïnvloeden.

Geschiedenis

Terug in de tijd van 3,5-inch diskettes, mensen moesten voorzichtig zijn met magneten zijn. De opgeslagen op een floppydisk gegevens werden beschermd door een dunne metalen schuif. Magneten waren geneigd vast te houden aan het deksel en wissen van de gegevens net onder gehuisvest. Diskettes mits er geen bescherming tegen magnetische velden; zo begon de bezorgdheid over magneten wissen van computergegevens.

Myth Busting

Volgens "Busting de grootste PC Mythen" in de kwestie van PC World Magazine juni 2004, moderne harde schijven worden niet beïnvloed door magnetische velden. Het zou een magneet veel krachtiger dan welke in gemeenschappelijk gebruik van gegevens van een harde schijf te wissen. De uitzondering op de regel is industriële kwaliteit demagnetiseren machines, die zijn ontworpen om permanent te vegen magnetische media drives.

degaussers

Bankwezen, de gezondheidszorg en de overheid bedrijven maken vaak gebruik van demagnetiseren machines om snel magnetische data tapes en harde schijven te wissen. Een degausser is een gespecialiseerde machine met een krachtige magnetische veld dat de gegevens vrijwel direct doekjes.

interne Magneten

Veel mensen niet beseffen dat er magneten recht binnen de harde schijf van een computer. Uw harde schijf bevat een of meer data schijven en een arm die leest en schrijft de gegevens van elke schijf. Denk aan grammofoonplaten gestapeld op een platenspeler. Magneten worden gebruikt om een ​​magnetisch veld tussen de schijven zodat ze soepel draaien als de arm schrijft en gegevens worden opgehaald. Magneten draaien uw harde schijf zonder dat er gegevensbestanden. Er is ook een magneet in de iBook vergrendeling, en het veroorzaakt geen verlies van gegevens.