Soorten Computer System Design

Soorten Computer System Design


De term computersysteem kan verwijzen naar het ontwerp van een rekeneenheid zelf of het systeem dat wordt gebruikt om de computer goed werkt. Vele modellen van computersystemen aanwezig voor een groot aantal verschillende toepassingen. Elk van deze modellen kunnen diverse besturingssystemen op de computer draait goed verzekeren hebben. Bewust worden van deze verschillende soorten computer systeem ontwerpen kan handig zijn om te beslissen wat voor soort systeem het beste past bij uw behoeften.

minicomputers

Microcomputer is een algemene term voor elk type computer systeemontwerp bedoeld voor gebruik door slechts één persoon tegelijk. Desktop computers zijn de meest bekende type computer systeem. Zij bestaan ​​gewoonlijk uit een computer toren, waar alle hardware ligt, een monitor waarmee gebruikers interface met de computer, een toetsenbord waarmee zij gegevens invoeren, en een muis, die wordt gebruikt als interface met de computer via de monitor. Desktop computers hebben een breed scala van toepassingen, van tekstverwerking tot het afspelen van muziek en video's. Laptop computers zijn een andere zeer populaire vorm van microcomputer. Ze zijn gemaakt draagbaar en gemakkelijk te zijn, en meestal bijna alle van dezelfde functies als een grotere desktop computers, maar gewoonlijk is geen muis en in plaats daarvan een vingergestuurde vervangende systeem.

mainframe Computers

Mainframe computers zijn een heel ander type computer ontwerp van het systeem. Ze zijn zeer grote en krachtige computersystemen Bij lopen hoog niveau gegevensverwerkende programma. Mainframecomputers worden geopend via terminals die bestaan ​​uit een monitor, een toetsenbord en een muis. Mainframe computers kan worden gebruikt door honderden mensen tegelijkertijd, en zij kunnen verwerken en opslaan van grote hoeveelheden informatie.

supercomputers

Supercomputers zijn de meest krachtige type computer ontwerp van het systeem. Zeer weinig supercomputers bestaan ​​en zijn meestal te vinden in gebruik door bedrijven, overheden en industrieën die enorme hoeveelheden informatie, zoals kernenergie of aerodynamica te verwerken.

Computer Operating System Design

Besturingssystemen zijn softwaresystemen op een computer systeem om de computer hardware werken met de programma's die op de computer is geïnstalleerd, evenals waardoor gebruikers voor toegang tot informatie en toepassingsprogramma's die op de computer te installeren. Verschillende types van besturingssystemen aanwezig. Grafische user interface besturingssystemen bestaan ​​uit aanklikbare iconen en vereisen een muis om te navigeren. Multi-user besturingssystemen kunnen meerdere gebruikers de computer, gelijktijdig of op verschillende tijdstippen. Multi-procesing besturingssystemen kunnen meer dan één dataprocessor. Multi-tasking operating systemen maken het mogelijk meerdere software programma's tegelijk draaien. Multi-threading besturingssystemen maken verschillende delen van softwaresystemen draaien tegelijk.