Hoe kan ik opnieuw installeren van Windows gebruik van discs die kwam met een Compaq Presario Notebook

Hoe kan ik opnieuw installeren van Windows gebruik van discs die kwam met een Compaq Presario Notebook


Compaq Presario notebooks die oorspronkelijk kwam met Windows XP of eerder geïnstalleerde opgenomen herstelschijven om de computer te herstellen naar de fabrieksinstellingen. Het herstel discs bevatten het originele besturingssysteem, vooraf geïnstalleerde toepassingen en originele drivers. Opnieuw installeren Windows soms nodig is om de Compaq herstel voor een nieuwe gebruiker of elimineren virus. U moet een back-up van alle bestanden voordat het opnieuw installeren om te voorkomen dat gegevens verloren gaan.

instructies

1 Steek het besturingssysteem Compaq Recovery CD in uw schijfstation. Sommige Compaqs hebben meer dan een herstel-cd - te beginnen met het label "Operating System" disc of de versie van Windows die oorspronkelijk op de notebook is geïnstalleerd. Andere Compaq Presario's maken gebruik van een "QuickRestore" CD plaats. Als uw cd is het label "QuickRestore", plaatst u deze schijf als uw besturingssysteem schijf.

2 Start uw Compaq.

3 Lees alle waarschuwingen in de Compaq Recovery CD-menu en druk op "Enter."

4 Wacht tot de fabriek herstelproces te voltooien. De tijd die nodig is afhankelijk van de grootte van uw harde schijf en het besturingssysteem dat u installeert.

5 Verwijder de cd wanneer dat wordt gevraagd.

6 Druk op "Enter" om te gaan met de installatie van Windows.

7 Volg de instructies voor het opzetten van Windows. U zult gevraagd worden om instellingen te kiezen, zoals de tijdzone, een netwerk en de naam van de computer. De exacte stappen variëren, afhankelijk van de versie van Windows die u installeert.

Hints

  • Voor Windows Vista en latere besturingssystemen, kunt u herstel-cd's op uw Compaq met behulp van de fabriek geïnstalleerde backup-software op de computer te maken. Je moet deze schijven zodra u eerst uw computer op te starten om te voorkomen dat het veranderen van elke standaardinstellingen.
  • Het opnieuw installeren van Windows met behulp van de herstel-cd's opnieuw geformatteerd de computer en verwijdert alle bestanden.
  • Als u een upgrade naar een ander besturingssysteem, moet u eerst herstellen met behulp van het originele besturingssysteem en dan weer te upgraden.
  • Uw Compaq Presario notebook opnieuw opgestart tijdens het proces. Laat de notebook niet van weerhouden om opnieuw op te starten of de stekker van de notebook op elk gewenst moment.