Hoe te gebruiken Microsoft Excel 2003

Hoe te gebruiken Microsoft Excel 2003


Microsoft Excel 2003 is een computer spreadsheet programma dat deel uitmaakt van Microsoft Office 2003. Excel 2003 is de voorloper van Excel 2007; Beide programma's worden op grote schaal gebruikt in het bedrijfsleven en de financiering voor data-organisatie en analyse. Excel 2003 kunnen verschillende doeleinden dienen van opslaan van gegevens in een digitaal formaat maken van grafieken en het uitvoeren van berekeningen op gegevens. Een basisniveau van kennis met Excel 2003 kan een belangrijke taak vaardigheid.

instructies

1 Open Excel 2003. Klik op "Start", "Alle programma's", "Microsoft Office" en dan "Microsoft Office Excel 2003."

2 Selecteer een cel door met de linkermuisknop op te klikken. U kunt elke cel selecteren om de waarde te bewerken op de cel met de linker muisknop. Na een cel te selecteren, kunt u navigeren naar andere cellen met behulp van de pijltjestoetsen.

3 Voer een waarde in een cel. Na een cel, soort woorden, getallen of beide selecteren en druk op de Enter-toets. De waarde wordt weergegeven in de cel; u kunt blijven het selecteren van cellen en het invoeren van gegevens op grote tafels van de gegevens te maken.

4 Schakel en werkbladen bewerken. Klik op de verschillende werkblad tabs aan de onderkant van het Excel-venster over te schakelen naar een ander werkblad. Elk Excel 2003-werkmap een groot aantal werkbladen met unieke sets van gegevens. U kunt werkbladen hernoemen door te dubbelklikken op de naam van het werkblad en vervolgens het typen van een nieuwe naam. U kunt meer werkbladen toevoegen door te klikken op het menu "Insert" en vervolgens te kiezen voor "werkblad."

5 Print spreadsheet data. Klik op de tab van het werkblad dat u wilt afdrukken, en klik op "File" en vervolgens "Afdrukken" selecteert u de juiste optie voor de afdruktaak die u wilt uitvoeren in het kader van "Printen wat," (afdrukken van de actieve werkblad, de selectie, de hele werkmap, enz.) en klik op "OK."

6 Sla uw spreadsheet. Om de werkmap in Excel op te slaan op elk gewenst moment, klikt u op "File" en vervolgens op "Opslaan." U kunt ook houd de toets "control" en vervolgens op "S" om het bestand op te slaan.

Hints

  • Excel 2007 heeft veel van dezelfde functies en eigenschappen als Excel 2003, maar de interface is anders. Excel 2007 kunt werkmappen openen van Excel 2003 (.xls-bestanden), maar die zijn opgeslagen in de inheemse Excel 2007-formaat (.xlsx) niet openen met Excel 2003.
  • Regelmatig op te slaan uw werkmap om ervoor te zorgen dat het systeem fouten, stroomuitval of andere problemen niet ertoe leiden dat u gegevens verliest.