Hoe Set Up Wireless voor een WRT55AG

Draadloze routers kunt u het opzetten van je eigen huis of op kantoor draadloos netwerk en sluit computers, printers, streaming media servers en andere draadloze apparaten met elkaar zonder stromend Ethernet-kabel. De Linksys WRT55AG draadloze router is een dual-band router die werkt op zowel de A en G draadloze bands. De router heeft vier aansluitingen voor bekabelde Ethernet-verbindingen en ondersteunt een onbeperkt aantal draadloze verbindingen. De router heeft een "DMZ" functie, vaak gebruikt in online gaming, waarmee een computer op het netwerk worden blootgesteld aan alle internetverkeer van een specifiek IP-adres.

instructies

1 Schakel uw kabel- of DSL-modem. Sluit de WRT55AG router aan de modem met een Ethernet-kabel. Sluit uw computer aan de WRT55AG met een Ethernet-kabel. Schakel de kabelmodem, wacht tot het modem te initialiseren en zet de WRT55AG. Start uw computer.

2 Open uw webbrowser en typ "192.168.1.1" in de adresbalk. De browser zal het web hulpprogramma voor de WRT55AG router te openen. Meld u aan bij de router. Laat de "User Name" veld leeg en typ "admin" in het veld "Password". Klik op 'OK'.

3 Selecteer "Automatic Configuration - DHCP" uit het drop-down menu Connection Type. Dit zal automatisch een IP-adres te krijgen van uw internet provider via de kabel of DSL-modem. Klik op "DHCP Server Setting" in het menu aan de rechterkant en schakelen de DHCP-server IP-adressen te verstrekken aan de apparaten op uw netwerk.

4 Klik op het tabblad "Wireless". U kunt de Wireless-A instellingen negeren tenzij de draadloze apparaten op uw netwerk zijn zeer oud. Selecteer "uitgeschakeld" voor Wireless-A. In de Wireless-G van het scherm, selecteert u "Mixed" om verbinding te maken met 802.11b- en 802.11g-apparaten. Typ een naam voor uw draadloze netwerk in het veld SSID. Dit is de naam die u ziet als het draadloze apparaat zoekt naar een netwerk. Selecteer een kanaal voor uw draadloze uitzending uit het drop-down menu.

5 Klik op "Wireless Security." In de Wireless-G van het scherm, kies dan "Pre-Shared Key," ook wel bekend als WPA, uit het drop-down menu. Kies "TKIP" versleuteling uit het drop-down menu. Typ een wachtwoord in het invoerveld. Deze passphrase of wachtwoord moet een woord dat je kunt onthouden, maar niet een die gemakkelijk kan worden geraden door iemand die probeert in te breken in uw systeem. U gebruikt deze passphrase bij het aansluiten op uw draadloze router met een apparaat in uw netwerk. Klik op "Save Settings" en sluit uw webbrowser.

Hints

  • Wijzig uw wachtwoord in het tabblad 'Beheer' van de browser aanvraag zo snel mogelijk om uw draadloze netwerk te beveiligen.