Hoe kan ik Firewall-instellingen wijzigen

Hoe kan ik Firewall-instellingen wijzigen


Een firewall is een zekerheid hulpmiddel om elektronische toegang tot een netwerk te dwarsbomen. Firewalls zijn absoluut noodzakelijk omdat, zonder dat de ene, de computer is gevoelig voor blootstelling aan Trojaanse paarden, mal-ware, spy-ware en andere vormen van virale infecties. In sommige situaties is het nuttig om de firewall instellingen aanpassen om bepaalde programma's te draaien zonder geblokkeerd. Dit is belangrijk voor iedereen die wil weten hoe de toegang tot Windows Firewall en de instellingen aan te passen.

instructies

1 Ga naar het startmenu en selecteer 'Configuratiescherm'. Klik op het pictogram van Windows Firewall. Het ziet eruit als een bakstenen muur.

2 Kies voor "On", "Alle binnenkomende verbindingen blokkeren" of "Uit" onder het tabblad "Algemeen". Het wordt aangeraden om het te hebben over en niet geadviseerd om het uit te schakelen.

3 Klik op het tabblad "Uitzonderingen" om te kiezen welke programma's u niet te worden beschermd door de firewall wilt. Klik op het lege vak om de programma's die u wilt toevoegen aan de lijst met uitzonderingen te controleren. Het wordt aangeraden om browsers en file-sharing programma's te controleren.

4 Klik op de "Advanced" tab om te kiezen welke netwerkverbindingen u wilt dat de firewall te beschermen. Het wordt aanbevolen om alle verbindingen te controleren, omdat uw computer kan worden blootgesteld aan virussen, indien er geen controle.

5 Klik op "Instellingen herstellen" onder het tabblad Geavanceerd. Dit kan leiden tot een aantal programma's om te stoppen met werken en is niet aan te raden als je geen ervaring in het werken met de firewall-instellingen hebben.

Hints

  • Nooit laat uw firewall uitgeschakeld wanneer deze is aangesloten op het internet of een netwerk.