Hard Drive Reparatie Tips

Harde-schijf kan ernstige stress veroorzaken in je leven. Harde schijf problemen oplossen en kleine reparaties kunnen eenvoudig te doen met de juiste software. Als u uw harde schijf niet kunt oplossen met behulp van de harde schijf herstel software, kunt u nog steeds in staat om uw gegevens te herstellen. Reparateurs die tech-savvy met gevoelige apparatuur in staat zijn om een ​​mechanisch beschadigde harde schijf terug te keren naar het werk orde.

Software Problemen oplossen en Reparatie

De meeste besturingssystemen worden geleverd met een bepaalde vorm van software die de oplossing van problemen en pogingen om slechte sectoren te repareren op de harde schijf. De software bevindt zich meestal in het gedeelte Hulpprogramma's van de software het menu van uw besturingssysteem. Als u Windows XP, kunt u lopen scandisk.exe met behulp van de Run-functie in het menu Start op uw werkbalk.

Opnieuw formatteren

Opnieuw formatteren is een laatste wanhopige poging om een ​​harde schijf vast te stellen voor het kopen van een nieuwe. Wanneer u uw schijf formatteert, verliest u alle gegevens op uw computer. Back-up van uw belangrijke gegevens, programma's en instellingen voor het opnieuw formatteren van uw drive. Een schijf formatteren is het gemakkelijkst met behulp van het besturingssysteem software.
Als u Windows XP gebruikt, kunt u uw drive opnieuw door het opstarten van de computer naar de installatie-cd van Windows XP. Mogelijk moet u uw computer handmatig te richten op te starten om de installatie-cd. Sommige boot systemen vereisen dat u de BIOS-redirect op te starten om de CD. De boot scherm zal instructies die u helpen bij het instellingenscherm in te voeren om de BIOS-instellingen te brengen hebben. Meestal zal je nodig hebt om een ​​functietoets, zoals F2 te raken, om de installatiesoftware te openen. Eenmaal in de BIOS setup, richt de computer op te starten vanaf cd, vervolgens de instellingen op te slaan en herstart de computer.
Uw computer moet opstarten in de installatie programma, dat zal u toelaten om opnieuw formatteren en partitioneren van de drive, en zal ook uw Windows-programma opnieuw te installeren. Het uitvoeren van dit proces zal uw gegevens te wissen, dus je moet dit niet doen totdat je al klaar bent met back-up van uw gegevens op een aparte harde schijf.

Data herstel

Als u gegevens hebt verloren op een harde schijf, kunt u nog steeds in staat zijn om de gegevens op te halen. Een aantal programma's bestaan ​​om u te helpen bestanden die verloren zijn gegaan op een gebroken of beschadigde harde schijf te halen. Sommige programma's bieden gratis trial versies van hun software die u toelaten om te zien of de software in staat om uw verloren bestanden op te halen zal zijn. Als u slechts een paar bestanden op te halen, mag u niet nodig om te upgraden naar de betalende versie. (Zie gedeelte Bronnen voor een link naar MajorGeeks.com's data recovery software om een ​​aantal opties te bekijken voor het herstellen van uw verloren gegevens.)

Demontage

Als uw harde schijf niet goed reageert op een herformatteren, moet je om het te vervangen. Als u uiterst handig met delicate instrumentatie en de schade aan uw harde schijf is gering en eenvoudig te repareren, kunt u proberen om de schijf te ontmantelen en het probleem op te lossen.
Het repareren van een harde schijf is niet eenvoudig om te doen. De ingewanden van een harde schijf bestaat uit een schotel, een actuator arm, een actuator arm controller, en een hoofd. Als u toegang tot de harde schijf onderdelen voor een redelijke prijs, dan kunt u geld besparen het repareren van de schijf als je de vaardigheid en ervaring met mechanische herstel om de klus af te trekken. (Zie gedeelte Bronnen voor een forum dat de ontmanteling van instructies en reparatie-advies voor diverse grote merken van de harde schijf biedt.)