How to Run Linux en XP op dezelfde computer

How to Run Linux en XP op dezelfde computer


Veel mensen kiezen ervoor om dual boot met Windows XP en een secundaire Linux-besturingssysteem. Het uitvoeren van de twee besturingssystemen op dezelfde computer kunt u wisselen tussen het beste van beide werelden computergebruik.

Om een ​​succesvolle dual boot machine te maken moet u ervoor zorgen dat de twee besturingssystemen vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan ​​op dezelfde harde schijf. Dit betekent creëren partities besturingssystemen huis, evenals het creëren beide met een bestandssysteem kan iedere gebruiker begrijpen.

instructies

1 Plaats de installatie-cd van Windows XP in het diskettestation van uw computer. Herstart de computer en voer de BIOS door te drukken op de opgegeven sneltoets. Verander de "Boot Sequence" in het BIOS "Boot vanaf cd." Op te slaan en de BIOS. Druk op een toets als je de optie om te booten vanaf CD.

2 Laad de Windows XP-installatie-software en druk op "Enter" en "F8" om de licentie-overeenkomst op het volgende scherm te accepteren. Ga verder naar het gebied Beheer van de Schijf van de installatie te kiezen tussen harde schijven en partities.

3 Maak twee partities op de harde schijf. De eerste partitie zal de installatie van Windows XP te hosten. Dit station moet eerst als Windows niet als een secundaire besturingssysteem zal draaien. De tweede partitie zal huis Linux en de gedeelde opslag voor de drives. Het delen van opslag kunt u vrij in Windows en Linux werken, terwijl de toegang tot bestanden die zijn gemaakt in beide besturingssystemen.

4 Formatteer de Windows XP-partitie met behulp van het FAT32-bestandssysteem. NTFS-bestandssysteem is het aanbevolen bestandssysteem voor XP, maar je zult niet in staat zijn om bestanden aan te passen door middel van Linux in XP gemaakt als je geen Fat32 gebruiken. Installeer Windows XP op de gepartitioneerd ruimte gecreëerd voor het. Update Windows XP te voorkomen dat een toekomstig Service Pack-update van het herschrijven van de Master Boot Record.

5 Plaats de Linux installatie schijf en start de computer opnieuw op te starten. Druk op een toets te starten vanaf de schijf. Selecteer de optie die het mogelijk maakt Linux te installeren asa secundaire besturingssysteem. GRUB Partition Manager zal laden en tonen u een overzicht van de beschikbare stations op uw machine. Er zullen twee, zoals je ze eerder hebt gemaakt.

6 Selecteer de grootste niet-Windows XP partitie Linux op te installeren. Laat Linux aan op het station met de standaardinstellingen partitioneren. Dit zal een Linux-partitie en de partitie voor de gedeelde opslag te creëren. Installeer Linux met behulp van de op het scherm commando's. Installeer de GRUB boot loader naar aanleiding van de commando's op het scherm.

7 Herstart de machine als daarom wordt gevraagd. U zult GRUB loading zien na het opnieuw opstarten. Schakelen tussen het besturingssysteem selecties die u te zien. Er zal een basis versie van Linux (herstel) en de bijgewerkte versie van Linux, evenals Windows XP zijn. Elke keer dat u de machine opnieuw op te starten, kunt u schakelen tussen de verschillende besturingssystemen op welke belastingen te kiezen.

Hints

  • Maak mappen voor muziek, documenten en foto's op de storage drive om gemeenschappelijke bestanden te organiseren en op te slaan.
  • Voer de partitie grootte in megabytes. 1000 megabytes is gelijk aan één gigabyte.
  • Installeer een floppy drive en een back-up voor Linux in geval van corruptie.
  • Heeft Linux niet te installeren op de gehele schijf of u Windows XP overschrijven.