Hoe hebben ze bouwen de Kanaaltunnel?

Hoe hebben ze bouwen de Kanaaltunnel?

Wat is de Kanaaltunnel?

De Kanaaltunnel, of 'Chunnel', werd uitgeroepen tot een van de 10 wonderen van de moderne wereld, als gevolg van de betrokken bij de bouw van de verbinding tussen het vasteland van Europa en Engeland technische concepten. De tunnel is ontworpen om twee tunnels, elke 25 voet in diameter bevatten, parallel aan elkaar, met een kleinere 11-foot tunnel daartussen te gebruiken als toegangspunt tunnel en nooduitgang. De tunnel werd vrijwel geheel gefinancierd door particuliere donaties, wat betekent dat het moest zo snel mogelijk winstgevend zijn. De Kanaaltunnel is 31 mijl lang, en kan door de hoge snelheidstreinen worden afgelegd in slechts 20 minuten.

Hoe werd het gebouwd?

De tunnel werd gebouwd in de eerste plaats door het gebruik van massieve tunnel boormachines. Deze machines zijn in principe een enorme snijvlak, bedekt met duizenden tanden ontworpen om op te kauwen door het zachte kalkachtige aarde onder het Engels Kanaal. TBM's zijn gestart van zowel de Franse en Engels kanten, en zijn ontworpen om te voldoen aan in het midden om de tunnels te sluiten. Zoals de enorme machines naar voren vorderde, werden pre-cast voeringen gemaakt van high-density beton ingesteld op zijn plaats om de wal van de tunnelwanden en ervoor te zorgen dat de zee niet zou komen breken in. Het materiaal dat werd losgemaakt door de tunnel boormachine reisde op lange transportbanden terug uit de tunnel, zodat de tunnel was ongelooflijk soepel-zijdige nog voordat de wapening secties werden ingesteld op zijn plaats. De tunnel zelf is steil naar beneden gegraven van zowel het Frans en het Engels kanten, en de tunnel, op het diepste punt, is meer dan 200 voet onder de zeespiegel. De Kanaaltunnel concept en de technologie werden grotendeels gebaseerd op het Seikan onderwater tunnels tussen de Japanse eilanden Honshu en Hokkaido. De twee belangrijkste buizen in de tunnel zijn uitsluitend bedoeld voor het reizen per trein, terwijl de centrale ontsnapping tunnel staat in een kleine wielen voertuig wordt gereden is. Hoewel de auto's niet zijn toegestaan ​​om alleen te reizen door de tunnel, kunnen ze worden opgeslagen aan boord van de treinen zelf, waardoor de passagiers om hun voertuigen veerboot van het ene land naar het andere in alle comfort en bij extreem hoge snelheden. Voordat de Kanaaltunnel, de enige manier om een ​​auto te krijgen van Engeland naar Frankrijk in een kosteneffectieve manier was om het op een auto ferry te laden. Terwijl de auto veerboten zijn comfortabel, ze zijn ook zeer traag in vergelijking met de treinen in de tunnel systeem. Gelukkig de ontsnappingstunnel is slechts zelden gebruikt, vanwege de ontworpen en veiligheidskenmerken in de hoofdtunnels zelf. De tunnel onder de zeebodem gebouwd in een gekozen vanwege zijn stabiliteit geografische locatie. Gault Clay waardoor veel van de tunnel passen werd gekozen vanwege de beperkte permeabiliteit van zeewater, samen met de grotere structurele sterkte inherent aan dit type geografische formatie.

Invloed van de Chunnel

De Kanaaltunnel dient als een model voor andere projecten waarbij onder water tunnels. Het succes van de Kanaaltunnel heeft bewezen de economische haalbaarheid van privaat gefinancierde grote bouwprojecten. Met een beetje geluk, zal de Kanaaltunnel blijven ook actief in de volgende eeuw, die een vitale verbindingslijn tussen het Europese vasteland en Engeland.