Hoe werkt RAM werken?

RAM en uw computer

Vrijwel alle computers afhankelijk geheugen om alle functies uit te voeren. Er zijn verschillende soorten van het geheugen, maar RAM is een grote een die, zo niet volledig begrepen, kan uw dag-tot-dag operaties belemmeren in je computer. Zonder RAM, zul je niet ver komen vanaf het moment dat u op uw PC! Dus als RAM-geheugen is deze krachtige, wat is het en hoe werkt het?

Wat is RAM?

RAM staat voor Random Access Memory. De meeste RAM die is geïnstalleerd op computers alleen kan functioneren wanneer de computer wordt aangezet. RAM is nodig voor uw computer wanneer u besluit om een ​​operatie uit te voeren. Laten we zeggen dat je wilt wat tekstverwerking doen op uw computer. Alle letters die u invoert gaat in een tijdelijk bestand dat is opgeslagen in het RAM. Als uw computer stilgelegd in het midden van je document creatie en je aangedreven back-up, het meest waarschijnlijk uw informatie verloren zou gaan. Waarom? Omdat het opgeslagen in RAM. Had u het document zou zijn opgeslagen opgeslagen op een ander type geheugen genaamd ROM, of Read-Only Memory.

RAM en Computer Slowdown

Hoe meer RAM-geheugen van uw computer heeft, hoe meer programma's of functies die u kunt in één keer uit te voeren. Als je ooit hebt geprobeerd op te starten twee of drie programma's en de laatste lijkt te werken op een slakkengang, kan je RAM worden bereikt zijn grenzen van het gebruik. Je moet echt controleren minimumeisen van een programma voor het RAM-geheugen voor de aankoop. Zorg ervoor dat je meer dan genoeg om het te bedekken of anders vind je jezelf het nemen van het terug naar de winkel of de aankoop van meer RAM-geheugen hebben.

Computer vertragingen kan ook gebeuren, omdat de RAM wordt ook gebruikt, zelfs als u niet actief uitvoeren van een programma. Enige achtergrond programma's zoals updates van het besturingssysteem zal RAM gebruiken. De meeste besturingssystemen kan worden gecontroleerd om te zien wat er op de achtergrond actief als u wilt afsluiten die achter-de-schermen-programma's. Voor Microsoft Vista, kunt u toegang tot de lijst van de achtergrondprogramma's door te drukken op Control, Alt, en Delete op uw computer op hetzelfde moment en de functie "task manager" selecteren. Vanaf daar zou je ofwel de toepassingen of het tabblad Processen om te bekijken welke functies momenteel actief zijn te selecteren.

Soorten RAM

RAM is niet noodzakelijkerwijs beperkt tot wat er in uw computer wanneer u het koopt. Verwijderbare RAM zoals USB-sticks en flash drives zijn meer en meer populair vanwege hun veelzijdigheid. Thumb drives kunnen vaak meer werkelijke megabyte geheugen bevatten dan de standaard thuis computers, allemaal binnen een one-inch stok! Ongeacht uw behoeften, zorg ervoor dat je genoeg RAM-geheugen en het juiste type, zodat je niet merkt dat je uit de ruimte om je werk te doen.