DIY: CAT5 kabel

DIY: CAT5 kabel


Het maken van uw eigen Cat5 kabels kunnen verschillende voordelen hebben, vooral als je ze regelmatig gebruiken om computernetwerken samen te stellen. Commercieel verkrijgbare CAT5 kabels worden verkocht in voorafbepaalde lengten, en ofwel te lang of te kort zijn voor de vereisten zou kunnen leiden tot struikelen of nodig om de positie van netwerkapparatuur passen, teneinde de kortere kabels. Bovendien, als een Cat5-kabel breekt, maken van uw eigen vervanging kan bespaart u een reis naar een computer aanbod op te slaan.

instructies

1 Meet de afstand tussen de twee onderdelen van de uitrusting die u wilt aansluiten. Voeg 4 inches om voor eventuele fouten. Snijd een lengte van de kabel overeenkomen met de meting, met behulp van de kniptang in uw krimptang.

2 Verwijderen van een 1-inch gedeelte van de kabel isolatie van de kabel met de draad stripper in de krimptang.

3 Scheid de gedraaide draad paren met je vingers. Schik ze in de volgende volgorde: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit, bruin.

4 Vlak de draden en strek ze zoveel mogelijk. Knip de draden met een halve inch vanaf het einde van de kabelisolatie.

5 Druk op een RJ-45-connector op de draden, die de connector, zodat de clip gezichten van je af. Houd de draden stevig vast als je dit doet om te voorkomen dat het verplaatsen van buiten de orde.

6 Onderzoek de connector. De draden moeten in de juiste volgorde en duwen volledig tegen het einde van de connector.

7 Duw de kabel isolatie en in de connector, zo ver mogelijk naar binnen. Dit zal de kabel isolatie aan de binnenkant van de connector wanneer je het krimpen, waardoor de kabel sterker te houden.

8 Steek de stekker in uw krimptang stevig drukken om de kabel isolatie te verzekeren en de draden niet uit te gaan van de positie. Knijp de hendel van de krimptang stevig vast en release.

9 Haal de stekker van de krimptang en onderzoek het te controleren op eventuele problemen. De draden moet nog steeds in de juiste volgorde; de goudkleurige metalen contacten moeten perfect zelfs en duwde volledig in de connector en door de draden. Als dat niet het geval is, knip de connector van de kabel met de kniptang en herhaal het proces.

10 Bevestig een connector aan het andere uiteinde van de kabel.

Hints

  • Gebruik een kabel tester om te controleren of de kabel correct is gemaakt. Controleer de kabel alvorens het te kopen om ervoor te zorgen dat de kleurcode op de draden is gemakkelijk herkenbaar.
  • Kies de juiste kabel materiaal voor uw netwerk eis. Gestrande-aderige kabel is flexibeler en moet worden gebruikt voor het maken van normale kabels, terwijl de solid-aderige kabel is minder flexibel en mag alleen worden gebruikt voor kabels die zal worden uitgevoerd door muren heen.
  • Wees niet te nick de draden tijdens het strippen van de kabel isolatie van de kabel.