Tips te versnellen Windows XP

Tips te versnellen Windows XP


De Windows XP-besturingssysteem kan niet standaard op computers niet meer zijn, maar als je nog steeds gebruikt, kan het frustrerend zijn als nieuwere programma's langzamer op het besturingssysteem. Echter, er zijn een aantal praktische manieren waarop u kunt de snelheid van uw Windows XP om deze veroudering platform helpen tred te houden met de moderne software.

Werk de Software

Windows XP, net als andere Windows-platforms, is onderworpen aan een periodieke updates die de prestaties verbeteren en bugs die fouten kunnen veroorzaken. De laatste update voor Windows XP staat bekend als Service Pack 3. Om te zien of u deze update hebt, ga naar het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en selecteer het pictogram "Automatic Updates". Wanneer het nieuwe venster verschijnt, zorg ervoor dat de optie "Automatic" is ingeschakeld, en druk vervolgens op "OK." Als er een update beschikbaar is, zal het beginnen automatisch downloaden.

indexeren uitschakelen

De Windows XP-besturingssysteem automatisch indexen bestanden en programma's, zodat ze eenvoudig zoeken. Echter, als je niet vaak gebruik maken van de zoekfunctie, kunt u deze functie uitschakelen om deze onnodige proces te elimineren. Om het indexeren uit te schakelen, opent u het "Control Panel" en ga dan naar "Add / Remove Programs." Selecteer "Add / Remove Components" uit de zijbalk en dan schakelt u de optie 'Indexing ".

Verminder Recycle Bin Memory Reserve

Hoewel het gemakkelijk om te denken van de Prullenbak als gewoon een leegte waar de onnodige bestanden gaan om te sterven, kan het eigenlijk wel een rem op de middelen van Windows XP zijn. Standaard wordt Windows XP behoudt 10 procent van uw harde schijf voor Prullenbak inhoud. Dit is een veel ruimte, en kan vertragen uw computer. Om de Prullenbak geheugen reserves te verminderen, selecteert u het pictogram Prullenbak en klik met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens "Eigenschappen" uit het submenu en schuif het station ruimte schuifknop omlaag om tussen de 3 procent en 5 procent.