Hoe kan ik een wachtwoord Problemen na het posten van de Phoenix BIOS

De Phoenix BIOS (Basic Input / Output System) regelt het gedrag van de hardware bij het opstarten. Het BIOS voert een POST (Power-On Self Test) om de componenten geïnstalleerd om het systeem te bevestigen zijn geconfigureerd en goed werkt. Gebruikers hebben toegang tot de Phoenix BIOS de hardware-instellingen van het systeem opnieuw te configureren. De computer slaat deze instellingen om de CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) RAM.

De Phoenix BIOS kunt u een wachtwoord in te stellen op de computer om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers met behulp van het systeem of het wijzigen van de BIOS-instellingen. Echter, als iemand configureert een BIOS-wachtwoord zonder uw toestemming, of als u het BIOS-wachtwoord bent vergeten, moet u de instellingen in het CMOS RAM te wissen om het wachtwoord te verwijderen.

instructies

1 Schakel het systeem. Verwijder de voedingskabel, monitor, muis en toetsenbord van de I / O (Input / Output) paneel aan de achterkant van het systeem.

2 Druk op de aan-uitknop op het moederbord van de elektriciteit af te voeren. Gebruik een kruiskopschroevendraaier de schroeven aan de achterzijde van de behuizing los te maken. Verwijder de kap van de computer.

3 Tik op het chassis om uzelf te aarden. Shine een zaklamp in je computer totdat u de CMOS-batterij, een munt-vormige component in een slot op het moederbord geïnstalleerd te lokaliseren.

4 Maak de clip waarmee de CMOS-batterij op de computer. Trek de CMOS-batterij recht uit de sleuf.

5 Plaats de batterij in een antistatische zak om de component te beschermen. Zoek de jumpers - een klein stukje plastic die een set van pennen - gelegen in de buurt van de CMOS-batterij sleuf.

6 Gebruik een pincet om de jumpers uit de eerste twee pinnen te verwijderen. Plaats de jumpers op het tweede paar pennen.

7 Wacht vijf minuten. Verwijder de jumpers uit het tweede paar pennen. Zet de jumpers naar hun oorspronkelijke locatie. Plaats de CMOS-batterij in de sleuf.

8 Steek de macht, monitor, muis en toetsenbord kabels in de I / O-paneel. Schroef het deksel weer op de zaak. Schakel het systeem om de toestand van het BIOS te controleren.

9 Voer de achterdeur wachtwoord "phoenix" in de prompt, als de BIOS je nog vraagt ​​om een ​​wachtwoord. Druk op "Enter" om te proberen om het wachtwoord te omzeilen.