Hoe gebruik Excel Sneltoetsen voor formules

Bijna elke Microsoft Excel spreadsheet formules gebruiken. Het is uiterst nuttig om snelkoppelingen te leren wanneer het gebruik van deze formules om te helpen dit proces veel sneller gaan. Deze zijn gemakkelijk te leren en leuk om te gebruiken. Basiskennis van Microsoft Excel is nodig om een ​​aantal van de stappen te volgen.

instructies

1 Totaal een kolom van cellen met waarden door te klikken op de eerste lege cel aan de onderkant van de kolom en te klikken op het pictogram "AutoSom". Deze sneltoets lijkt op de hoofdletter "E" op de werkbalk aan de bovenkant van je scherm.

2 Kopieer een formule neer alle rijen onder een cel met behulp van de muis. Klik op de cel die de formule te kopiëren bevat en vervolgens de cursor over de rechterbenedenhoek van die cel tot de cursor verandert in een kleine "+" symbool. Zodra dit gebeurt, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor naar het gewenste aantal rijen u in de formule.

3 Bewerk een formule door te klikken op die cel en druk op de F2-functietoets. Hierdoor wordt de cursor naar het einde van de formule te brengen. Gebruik de pijltjestoetsen om te navigeren naar de plaats waar de bewerking moet worden gedaan in die formule nodig heeft.

4 Maak een formule sneller en nauwkeuriger door te klikken op de cellen in plaats van het invoeren van de cel namen. Typ een "=" (is gelijk-teken) in de cel waar u het resultaat voer de formule te klikken op de betrokken cellen. Druk op de Enter-toets als u klaar bent en het resultaat wordt weergegeven in de cel met de formule.

5 Schakelen tussen absolute en referentie-formules door te klikken op de cel en druk op de F4 functietoets. Absolute formules altijd weergeven van dezelfde specifieke cel Wanneer de formule wordt gekopieerd naar een andere cel. Referentie formules zal lezen uit cellen in dezelfde relatieve locatie waar de formule is geplakt.

6 Bekijk alle formules die u in een bepaalde spreadsheet met behulp van Ctrl + `. (De tweede sleutel is het accent grave-toets, die zich meestal in de linker kant van het toetsenbord.) Voer deze opdracht een tweede keer terug te gaan naar de normale weergave.

Hints

  • Een formule zal dollartekens in zich hebben als het wordt overgeschakeld naar een absolute formule.