Hoe gebruik MS Access 2007 met MSDE

Bespaar tijd en geld met behulp van Microsoft Access als een front-end voor uw Microsoft Data Engine (MSDE) databases. Access biedt een gebruiksvriendelijke bediening en development tools niet gevonden in MSDE. Maak een nieuwe Access-database en een link naar de tabellen in MSDE of zet een bestaande Access-database MSDE. Hoe dan ook, toegang is ontworpen om te werken in combinatie met MSDE via Open Database Connectivity (ODBC), en u zult genieten van de geavanceerde opslagmogelijkheden aangeboden door MSDE in geen tijd.

instructies

Linken naar MSDE Tables

1 Vrije toegang. Klik op de "Office" knop. Selecteer "Open." Markeer de database die u wilt openen en klik op de "Open" knop.

2 Selecteer het tabblad "externe gegevens". Selecteer "Meer" van de "Import" groep. Kies "ODBC Database."

3 Klik op de radiale knop naast "Link naar de gegevensbron door het creƫren van een verbonden lijst." Klik op de knop "OK".

4 Kies uw gegevensbron vanuit het venster "Select Data Source". Klik op de knop "OK".

5 Markeer de tabellen die u wilt koppelen aan het tabblad 'Tables' van het venster 'Link Tables ". Klik op de knop "OK".

6 Selecteer de unieke identificatie van velden of index velden uit de lijst in het deelvenster "velden in de tabel" van het venster "Select Unique Identifier Record". Klik op de knop "OK".

Het converteren van een Access-database MSDE

7 Vrije toegang. Klik op de "Office" knop. Selecteer "Open." Markeer de database die u wilt openen en klik op de "Open" knop.

8 Selecteer "SQL Server" van de "Move Data" Groep op het tabblad 'Database Tools ". Kies de radiale knop naast "Maak een nieuwe database." Klik op de knop "Volgende".

9 Kies "(lokale)" uit de drop-down box onder "Wat SQL Server wilt u gebruiken voor deze database?" Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord of selecteer "Use Trusted Connection" voor de MSDE-verbinding. Typ een naam voor de database in het lege onder 'Wat wilt u uw nieuwe SQL Server-database te noemen? " Klik op de knop "Volgende".

10 Klik op de ">>" knop in de "Upsize Wizard" om alle tabellen exporteren naar SQL Server. Klik op de knop "Volgende".

11 Zet een vinkje naast elk item onder 'Wat tafel attributen wilt u upsize?' Selecteer "Use DRI." Klik op de knop "Volgende". Kies de radiale knop naast "Koppeling SQL Server tafel om bestaande applicatie." Klik op de knop 'Voltooien'.

Hints

  • Het toevoegen van indexvelden om al uw tafels zal de conversie proces te versnellen.
  • Er is een risico van dataverlies. Een back-up van de database voordat u de conversie proces.