Onvoldoende geheugen om taken uit te voeren op een computer

Onvoldoende geheugen fouten optreden als gevolg van een gebrek aan beschikbare fysieke of virtuele geheugen op uw computer. Oorzaken kunnen variëren van een gebrek aan fysiek geheugen om programma's aan te veel programma's geopend of op de achtergrond draaien, een klein wisselbestand of een virus toegang tot de computer processing power draaien. Onvoldoende geheugenfouten worden gemakkelijk vastgesteld in de meeste gevallen, de worst-case scenario algemeen ter vervanging van de geheugenmodules.

systeemvereisten

Elk programma en het besturingssysteem wordt geleverd met minimale systeemeisen, en velen hebben aanbevolen eisen ook. Als de hoeveelheid geheugen die op uw computer is geïnstalleerd minder dan het minimum aanbevolen voor een bepaald product is, kunnen er problemen optreden lancering van de software of het houden van het soepel te hebben. systeemeigenschappen van uw computer bevat informatie over hoeveel geheugen uw computer is geïnstalleerd, zodat u niet hoeft te open uw computer zaak om te zien of u voldoet aan de minimale vereisten.

Virtueel geheugen

virtueel geheugen van uw computer is de ruimte op uw harde schijf toegewezen om te worden gebruikt als extra geheugen. Windows gebruikt virtueel geheugen, ook wel wisselbestand in antwoord geheugen eisen die verder gaan dan de capaciteit van de fysieke geheugen. U ontvangt een "Low op virtueel geheugen" waarschuwing als u te veel programma's tegelijk draaien, hebben programma's op de achtergrond draaien of start een programma met eisen die verder gaan dan wat uw computer kan verwerken. U kunt de grootte van het wisselbestand, zolang je voldoende harde schijf ruimte om hierop in te passen.

hardware Failure

Fysiek geheugen modules kunnen na verloop van tijd, hebben een plotselinge, katastrofisch falen of gewoon zijn los in het geheugenslot. Terugplaatsen van het geheugen module elimineert alle problemen veroorzaakt door de Random Access Memory of RAM, niet volledig wordt ingebracht in de sleuf. Als het geheugen nog steeds niet correct handelen, kan het nodig vervangen. Een herinnering diagnostische programma zoals Memtest test grondig uw RAM-geheugen sticks om te controleren op hardwarefouten. Een RAM vervanging lost onvoldoende geheugen problemen in deze situatie.

virussen

Een virus kan je computer te maken van het fysieke geheugen, virtueel geheugen en ruimte op de harde schijf. Het virus draait op de achtergrond van uw computer, toegang tot rekenkracht. Als het loopt veel gevallen van zijn uitvoerbare programma, dat instructies bevat voor het elementaire computer operaties en wordt aangegeven met de bestandsextensie ".exe", kunt u "onvoldoende geheugen" fouten als gevolg van de RAM en virtueel geheugen gebonden door het virus tegenkomen. Programma's te draaien traag of helemaal niet te openen. Als het virus zelf-replica's, krijgt uw harde schijf ruimte wordt verbruikt door het virus bestanden. Niet alle virussen handelen op deze manier, maar als je niet in staat om een ​​andere oorzaak voor de onvoldoende geheugen problemen, het runnen van een anti-virus programma te vinden zijn is een goed idee.