Hoe DVD converteren naar DivX gratis

Hoe DVD converteren naar DivX gratis


DVD's bieden een hoge-kwaliteit video in een digitaal formaat. Vanwege het formaat, kunt u back-ups van uw films op uw computer met een eenvoudige conversie tool. DivX is een videocodec of standaard waarmee hoogwaardige video worden opgeslagen in een relatief klein bestand. Dit kan u toestaan ​​om uw DVD-back-ups op te slaan op een harde schijf of draagbare mediaspeler.

instructies

1 Download en installeer een video encoding software (zie bronnen). DVDX is een open source DVD naar DivX conversie software. DivX Converter is een retail DVD naar DivX converter, maar het biedt wel een gratis proefperiode.

2 Plaats uw dvd in het dvd-rom-station van uw computer. Als uw computer probeert de film af te spelen, sluit de mediaspeler. Open uw codering software.

3 Selecteer de DVD als de videobron en vervolgens de kwaliteit van de output file. Hoe hoger de kwaliteit van instellingen voor de output file, hoe groter het bestand zal zijn. Gebruik je waarschijnlijk het bekijken situatie om de noodzakelijke kwaliteit te bepalen. Bijvoorbeeld als u van plan bent om het DivX-bestand af te spelen op een draagbare mediaspeler met een 3-inch scherm, zult u niet de hoge kwaliteit die een 30-inch HD-monitor zou vereisen nodig.

4 Start de codering proces. Dit kan enige tijd duren, dus wees geduldig. Dit proces is veeleisend op de CPU en RAM-geheugen van uw computer, dus het kan een goed idee om uw computer te laten draaien terwijl het dat codeert.

Hints

  • Controleer de copyrightwetten in uw land en zorg ervoor dat u voldoet aan alle wetten met betrekking tot dvd's en elektronische kopieën.