Hoe maak je een Touch of Color Toevoegen aan Black & White

Hoe maak je een Touch of Color Toevoegen aan Black & White


Zwart-wit foto's zijn nog steeds veel voor vandaag, lang na de introductie van de kleurenfotografie. Zwart-wit kan soms ook eenvoudig voor bepaalde toepassingen, dus soms een aanraking van kleur kan worden toegevoegd om visuele belang verhogen. Met foto-editing software en de juiste techniek, kunt u een vleugje kleur toe te voegen aan zwart-wit foto's.

instructies

1 Scan een zwart-wit foto die u wilt een vleugje kleur toe te voegen aan en opslaan van een JPEG-kopie op uw bureaublad.

2 Open de gescande JPEG met uw foto-editing software.

3 Maak een dubbele laag van het beeld dat u wilt kleur toe te voegen aan.

4 Maak een selectie van het gebied waar u wilt kleur toe te voegen in de dubbele laag.

5 Klik op de "Select" menu en selecteer "Inverse." Dit zal alles in de foto met uitzondering van het gebied dat u zal het toevoegen van kleur te selecteren.

6 Maak een uitknipmasker van dit gebied door te klikken op het pictogram 'Add Layer Mask ". Dit zal een masker waarmee alleen de wijzigingen in het geselecteerde gebied van het masker van invloed te maken.

7 Selecteer de kleur die u wilt toevoegen in het kleurenpalet. In de meeste foto-editing software, het kleurenpalet is beschikbaar als een mini-venster in de belangrijkste interface.

8 Maak een nieuwe laag boven de achtergrondafbeelding en onder het masker laag.

9 Selecteer de nieuwe laag, klik op het tabblad "Edit" op de taakbalk en kies "Fill." Dit zal de laag met de kleur die u hebt geselecteerd te vullen.

10 Pas de dekking van de kleur door te klikken op de "Dekking" schuifknop door de kleurlaag. Om maar een vleugje kleur toe te voegen, vermindering van de kleur aan 0% en langzaam verhoging van het percentage tot de kleur wordt toegevoegd aan de zwart-wit beeld.

11 Klik op "File", selecteer "Opslaan als" en sla het uiteindelijke beeld als JPEG.

Hints

  • Bewaar altijd een kopie van de originele, ongewijzigde foto voor uw administratie. Op die manier kunt u de toekomstige veranderingen te maken zonder verlies van de oorspronkelijke afbeelding.