Hoe maak je een Web database

Hoe maak je een Web database


Met behulp van een web-database maakt het updaten en onderhouden van een website efficiënter. Je moet ook een server-side programmeertaal zoals PHP of ASP gebruiken om verbinding te maken met uw database, en het gebruik van de resulterende gegevens naar uw site te bouwen voor bezoekers om te bekijken. Dynamische websites bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van statische sites die niet databases gebruik maken, en ze zijn bij uitstek geschikt voor een groot aantal sites, met inbegrip van de marketing of verkoop van producten. De code in deze handleiding toont het gebruik van MySQL en PHP.

instructies

1 Het verwerven van een web-hosting pakket die database voorziening omvat. Afhankelijk van uw pakket, kunt u in staat om uw web-databases te beheren met behulp van een programma zoals phpMyAdmin. In dit geval, het opzetten en onderhouden van een web-database zal aanzienlijk eenvoudiger, omdat de user interfaces te maken voorkomende taken eenvoudig. Wat die u gebruikt voor uw database, zult u waarschijnlijk nodig hebt om op zijn minst een kleine hoeveelheid SQL leren om uw gegevens te verwerken.

2 Werk uit hoe u het datamodel voor uw site. De structuur van uw database zal uiteraard afhangen van het doel van uw website. Bijvoorbeeld, als uw site is het verkopen van producten, kunt u tabellen in de database om de details van elk product op te slaan beschikbaar, evenals informatie met betrekking tot voorraadniveaus, aankopen en transacties. Om te beginnen, kan het best zijn om te proberen het creëren van een eenvoudige test database om te wennen aan de technologie. Veel tools en technieken kunnen helpen data modelling, zoals Entity Relationship diagrammen, waardoor u de objecten binnen uw gegevens te verkennen, en de relaties tussen hen.

3 Maak uw database, het definiëren van de structuur, hetzij in SQL of via een webinterface, zoals phpMyAdmin. Het gebruik van uw web host control panel, maakt u een nieuwe database met een geschikte naam. Aanmaken en bepalen welke tabellen je nodig hebt in de database door te kiezen voor een naam voor elke tafel, en ten minste één veld. Voor elk veld in uw database tabellen, kies een naam en data type (bijvoorbeeld tekst of numerieke types), alsmede eventuele aanvullende eisen. Een monster uittreksel van SQL voor het creëren van een tabel in een database zou kunnen zijn:

CREATE TABLE IF niet bestaat 'product' (
'ID' smallint (6) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
'Naam' varchar (30) NOT NULL,
'Description' varchar (10) NOT NULL,
'Prijs' smallint (6) NOT NULL,
PRIMARY KEY ( 'ID')
)
GAAN

In deze code, \ "NOT NULL \" geeft aan dat elk product ging een waarde voor het betrokken gebied moeten hebben. De types gegevens worden opgegeven via \ "smallint \" en \ "varchar \" en het bereik van de waarden aangegeven binnen de beugels. De primaire sleutel van de database is het gebied dat elke tabel moet bevatten om elk van de inzendingen uniek maken. In dit geval is de primaire sleutel is gewoon een "ID \" -nummer \ automatisch toegewezen elke keer een nieuw bericht is geplaatst in de tabel.

4 Voer een aantal gegevens. Als uw database bevat meer dan één tabel en u wilt dat de gegevens binnen deze te koppelen, kunt u Foreign Key relaties te gebruiken. Je moet modelleren deze wanneer u de structuur van uw database te definiëren. Bijvoorbeeld, als uw site had de mogelijkheid om reviews van klanten op bepaalde producten te aanvaarden, kon je de beoordelingen in een tabel gekoppeld aan de \ "product \" table ingediend slaan. Uw \ "beoordeling \" tafel konden de tekst en alle andere recensie informatie, plus een veld bevatten die de \ "ID \" nummer van het product dat wordt beoordeeld, dat wil zeggen, het zou de \ "ID \" nummer uit bevatten de \ "product \" tafel als vreemde Key.

5 Sluit uw database op uw website met behulp van een server-side taal zoals PHP of ASP. Een verbinding script in PHP zou kunnen zijn:

<? Php
mysql_connect (\ "localhost \", \ "gebruikersnaam \", \ "password \")
GAAN
mysql_select_db (\ "database_name \")
GAAN
?>

Query de database om de gegevens die u wilt weergeven op de site pagina's, bijvoorbeeld krijgen:

<? Php
$ Vraag = \ "select * from product \"
GAAN
$ Result = mysql_query ($ zoekopdracht)
GAAN
while ($ row = mysql_fetch_array ($ result))
{
$ Name = $ row [ 'naam']
GAAN
$ Desc = $ row [ 'description']
GAAN
$ Prijs = $ row [ 'prijs']
GAAN
echo \ "<p> \". $ name. \ "</ p> \"
GAAN
echo \ "<p> \". $ desc. \ "</ p> \"
GAAN
echo \ "<p> \". $ prijs. \ "</ p> \"
GAAN
}
?>

Dit script gewoon krijgt alle van de gegevens van de \ "product \" tafel en geeft de details van elk item in eenvoudige HTML.

Hints

  • Maak gebruik van de vele middelen internet voor SQL en uw gekozen server-side scripting taal, zoals u zult merken dat de meeste van de vragen die u gebruikt zijn vele malen eerder gedaan.
  • Probeer uw database structuur efficiënter door niet opslaan van gegevens meer dan één keer te maken. Het grootste voordeel van het gebruik van een web-database is dat je alleen maar in te voeren of de gegevens te wijzigen op één plek, dus maak er het beste gebruik van deze en bespaar jezelf de tijd in het proces.