Colored Pencil Effect Met GIMP

Colored Pencil Effect Met GIMP


GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program, een open-source software voor beeldbewerking die draait op alle besturingssystemen. Het omvat een aantal tekengereedschappen, waarvan één een potlood. Gebruik de kleurkiezer om een ​​kleur te kiezen en trek een lijn met het potlood. Maar er is veel meer je kunt doen met kleurpotlood opties GIMP's.

Potlood vs. penseelgereedschappen

Het potlood en penseel gereedschappen in GIMP zijn zeer vergelijkbaar. Elk heeft dezelfde set van borstel tips, kleuren en dezelfde instelling opties: U kunt de blend mode veranderen, en de dekking, de schaal van de grootte van het penseel tips en breng een van de verschillende opties: "fade-out", "jitter, "" incrementele "en" het gebruik van kleur verloop. " Het verschil is dat het potlood leidt tot een "harde rand," terwijl de penseel resultaten in "vloeiende bewegingen." Het potlood zal resulteren in een veel bitmap-image is dan de brush tool. Beide kunnen een enkele kleur van de kleur chooser of een verloop gebruiken uit de set van vooraf ingestelde gradiënten in GIMP.b geladen

Hoe de Pencil Tool gebruiken

Gebruik het potlood gereedschap om lijnen te tekenen. Als u een tekentablet, het potlood is een uitstekende keuze om te gebruiken bij het tekenen met de pen op het tablet. Als u vertrouwd tekenen met de muis of trackball zijn, zal het op die manier zo goed werkt. Als u een digitaal schilderij maken, gebruikt het potlood gereedschap met een lage dekking om de basisprincipes te trekken. Maak dan gebruik van andere instrumenten, zoals de airbrush gereedschap en het penseel te schilderen op de top van de hoofdlijnen, het toevoegen van kleur en details.

Omzetten van een foto in een potloodtekening

Open een kleurenfoto in GIMP, en dupliceren de achtergrond laag. Selecteer de gedupliceerde laag en selecteer "Hue-Saturation" in het menu "Kleuren", en schuif de "Verzadiging" schuifregelaar helemaal naar links om "-100." Maak een kopie van de bovenste laag en voeg een 'Selective Gaussian Blur "van vier. Dan is "Keer" de kleuren, en het samenvoegen van de laag met de ene eronder. Dupliceer de laag weer, en verander de mengmodus op "Dodge." Voeg de laag met de hieronder. Sleep de dekking van de toplaag ongeveer tussen 85 en 90 procent.

Met behulp van Brush Dynamics

Laat je niet in de war door het woord "kwast." U kunt "Brush Dynamics" van toepassing zijn op het potlood, evenals de brush tool. Ze werken als u gebruik maakt van een tekentablet, maar ze zullen geen effect hebben als je een muis, touchpad of trackball te gebruiken. De opties die gelden voor het potlood zijn ondoorzichtigheid, grootte en kleur. Voor elk van de druk die u uitoefent op de stylus om de lijn die u produceert verandert. Voor ondoorzichtigheid en grootte, hoe meer druk betekent meer dekking of dikkere lijn. Kleur werkt als je een helling te kiezen; meer druk maakt gebruik van een kleur uit hoger in de gekozen verloop. Deze opties zijn het best gebruikt wanneer bedreven in het gebruik van een tekentablet zijn. Hoe meer je oefent, hoe beter je in staat zal zijn om te profiteren van deze opties.