How to Run Controleer Disk Utility in Windows Vista

Het besturingssysteem Windows Vista wordt geleverd met een utility genaamd "Check Disk." Wanneer ingeschakeld, het hulpprogramma scant de geselecteerde schijf en zoekt naar eventuele problemen, zoals slechte sectoren, die de stabiliteit van het Vista-besturingssysteem of de gekozen schijf in gevaar kan brengen. Afhankelijk van de instellingen die u selecteert bij het uitvoeren van het hulpprogramma Check Disk in staat zijn om automatisch problemen in de schijf te herstellen. De Windows Vista schijfcontrole nut kan ook worden gebruikt om verloren gegevens in de schijf te herstellen.

instructies

1 Klik op de Windows Vista "Start" knop op de taakbalk. De "Menu Start" Vista wordt geopend.

2 Selecteer "Computer" in het menu. Het venster "Computer" wordt geopend.

3 Rechtsklik op de schijf pictogram dat u wilt controleren (bijvoorbeeld schijf "C"). Er verschijnt een menu.

4 Kies "Eigenschappen" in het menu. Het menu "Eigenschappen" wordt geopend.

5 Klik op 'Extra' aan de bovenkant van het venster. Klik vervolgens op "Nu controleren" in de "-foutcontrole" box zich binnen het venster. Een venster "Check Disk" wordt geopend.

6 Klik op de vakjes naast "fouten in het bestandssysteem automatisch corrigeren" en "Scannen en repareren van slechte sectoren" als u wilt beide opties tijdens de schijfcontrole te schakelen. Selecteer noch als u eenvoudig controleren de geselecteerde schijf.

7 Klik op "Start." Een waarschuwing verschijnt. Kies de "Schedule disk check" optie in het waarschuwingsvenster. Vervolgens klikt u nogmaals op de knop taakbalk "Start". Klik op de pijl gepositioneerd aan de rechterkant van de "Shut down" tab in het menu Start. Er verschijnt een menu. Kies "Restart." De computer wordt opnieuw opgestart en de check schijfhulpprogramma runs.