Hoe maak je een widgetized Footer naar WordPress Thema's Toevoegen

Voeg een widgetized footer naar een WordPress blog of website thema te zorgen voor een gemakkelijke manipulatie van items in de site voettekst. WordPress '' widgets 'functie kunt u slepen en neerzetten items zoals lijsten van populaire berichten of pagina's, links of zelfs plugin gereedschappen die social media te integreren in secties van de site die "widgetized." Widgetize de WordPress footer met een combinatie van PHP codering en styling met behulp van CSS.

instructies

1 Meld u aan bij WordPress. Ga naar de "Appearance" vak langs de linkerkant van het scherm en kies "Editor."

2 Klik op de "functions.php" bestand. Ga naar een lege regel in het bestand en plak de volgende code in:

register_sidebars (1,

array (

'Naam' => 'Footer Widget',

'Before_widget' => '<li class = "widget% 2 $ s" id = "% 1 $ s'> ',

'After_widget' => '</ li>',

'Before_title' => '<h3>',

'After_title' => '</ h3>'

)

);

functie footer_widget () {?>

<Div id = "footer_widget_1" class = "sidebar">

<Ul class = "sidebar_list">

<? Php if (! Function_exists ( 'dynamic_sidebar') ||! Dynamic_sidebar ( 'Footer Widget')) {?>

? <Li class = "widget"> <h3> <? Php _E ( 'Footer Widget'); ?> </ H3> U kunt de inhoud die hier wordt weergegeven door een bezoek aan uw Widgets panel en het wijzigen van de <em> huidige widgets </ em> bewerken. </ Li> <? Php}?>

</ Ul>

</ Div>

<? Php}

Zorg ervoor dat er geen extra tekens toe te voegen of alle tekens die momenteel bestaan ​​te verwijderen. Doen dus voorkomt dat u toegang krijgen tot uw WordPress blog of het dashboard - en tot vaststelling van de fout moet u in het bedieningspaneel van de website te gaan. Sla het bestand op.

3 Open "style.css" en plak de volgende code in:

De douane .sidebar ul.sidebar_list {position: relative;}

De douane # footer_widget_1 ul.sidebar_list li.widget {position: relative; text-align: left; display: block; top: 4px; left: 0px; width: 468px; }

De douane # footer-social-icons een img {float: left; }

De douane # footer-social-icons {text-align: left;

width: 600px;}

}

Bewerk de cijfers achter "width" om de breedte van het widgetized deel van de voettekst te wijzigen, en klik op 'Opslaan'.

4 Klik op de optie "Widgets" in het "Uiterlijk" pagina. Een voettekst widget gebied bestaat nu binnen de widget-scherm. Slepen en neerzetten van alle beschikbare widget in de voettekst widget gebied om de widget verschijnen in de voettekst.