Waarom doet mijn laptop zo heet?

Waarom doet mijn laptop zo heet?


Ondanks zijn naam, een laptop computer is niet helemaal thuis op je schoot. Uw laptop kan heet genoeg ongemakkelijk of ronduit pijnlijk te krijgen. De warmte is minder merkbaar wanneer het apparaat niet tegen je been wordt gedrukt, maar laptops kunnen verrassend warm in het gewone gebruik worden, vooral als je een high-powered machine of het gebruik van programma's die de processor of grafische intensief. Goed gevestigde methoden van omgaan met hete laptops het probleem te minimaliseren.

De fundamentele uitdaging

Laptops zijn inherent moeilijk uit de techniek perspectief omdat ze verwacht dat de prestaties die desktop computers rivalen, ondanks hun kleinere omvang en een laag stroomverbruik te bieden. Chipfabrikanten hebben de macht eisen van de verwerkers en warmte-uitstoot drastisch verminderd, maar ze moeten nog een aanzienlijke mate van koeling. Dat is vooral het geval van grafische processors, die steeds harder als schermresoluties te verbeteren moet werken. Met hun kleine, slanke gevallen en beperkte voedingen, de behoefte aan koeling is een belangrijke uitdaging in de laptop design.

Space and Power Constraints

Conventionele toren computers zijn voorzien van grote, krachtige ventilatoren om warme lucht weg te trekken uit hun onderdelen en veel interne ruimte voor secundaire fans als ze nodig zijn. Laptops hebben niet die luxe, zodat ze compromis op tal van manieren. De meeste laptops hebben power-beheerprogramma's die componenten uit te schakelen om warmteontwikkeling en het stroomverbruik te beperken wanneer ze niet in gebruik zijn. High-performance machines gebruik maken van een krachtige grafische chipset wanneer nodig, maar overschakelen naar een low-power versie voor normaal gebruik. Moderne solid-state harde schijven gebruik maken van de strikte straaltje van de macht en het genereren van te verwaarlozen warmte.

De ounce van preventie

U kunt zaken helpen door kieskeurig over waar u uw laptop gebruiken. Vermijd je schoot, je bed of een ander oppervlak dat is zacht en houdt de warmte. Niet alleen zal niet de warmte af te voeren, kunnen deze zachte ondergrond fan van uw laptop te blokkeren en te creëren gevaarlijk hoge temperaturen. Vermijd de vloer en andere stoffige oppervlakken goed ook, want het stof het ventilatiesysteem kunnen verstoppen. Werk in de buurt van een ventilator of airconditioning, als je kunt, om de laptop koel te houden. Installeer een software-widget om de processor temperatuur weer te geven en let op eventuele plotselinge pieken in de bedrijfstemperatuur.

The Pound van Cure

Om uw laptop te koelen, te beginnen door het sluiten van onnodige programma's. Gebruik een stofzuiger of een blikje van samengeperste lucht te zuigen of blazen stof uit openingen van de laptop, het herstel van de luchtstroom. In extreme gevallen, opent u de achterkant van uw laptop - of een technicus doen - en stofzuigen of uitblazen zware stof en vuil ophopingen. Als u regelmatig lopen veeleisende games, animatie software of andere grafisch intensieve programma's, overwegen de aanschaf van een koelplaat voor uw laptop. Deze draagbare platformen bevatten één of meer ventilatoren en voortdurend klop overtollige warmte uit de buurt van uw laptop.