Hoe te schaduwen in Photoshop CS5

Hoe te schaduwen in Photoshop CS5


Crafting realistische schaduw vindt u voorwerpen in een digitale omgeving te integreren en te produceren geloofwaardig composieten. De Adobe Photoshop Slagschaduw effect maakt snel werk van de taak van afstand objecten uit achtergronden met vet of subtiel shadowing, maar wordt de productie nauw parallel met de vorm van het oorspronkelijke object en de positie, in tegenstelling tot de klassieke cast schaduw, die op een ander vlak valt dan het object dat werpt het. Hoewel cast shadows vereisen meer hand-tuned werk dan laageffecten, kan uw inspanningen het soort realisme dat de automatische effecten en formules niet kan bieden opleveren.

instructies

1 Kies "Lagen" in het menu Venster om het deelvenster Lagen te openen als deze nog niet zichtbaar is. Gebruik Adobe Photoshop's selectie tools om een ​​strakke selectie rond het object waarvoor u een schaduw crafting creëren. Klik op de knop "Add Layer Mask" aan de onderkant van het deelvenster Lagen om de selectie te zetten in een laag masker op het Adobe Photoshop-document laag die het onderwerp bevat.

2 Kies "Nieuwe laag" van de fly-out menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster Lagen om een ​​nieuwe laag te maken. Noem je laag "Shadow." In het deelvenster Lagen, sleept u de nieuwe laag onder de laag die je-shadow casting onderwerp bevat.

3 Kies de lasso van de Adobe Photoshop CS5 toolbox. Teken een losse selectie rond uw object. Maak uw keuze groter is dan het object zelf.

4 Druk op de "Q" toets op het toetsenbord van de computer naar Quick Mask modus te gaan. Selecteer de "Blur" fly-out menu van het menu Filter, kies dan "Gaussian Blur."

5 Stel de straal Gaussiaans vervagen tot een waarde hoog genoeg is om de randen van de selectie los te maken. In een grote, hoge-resolutie-bestand, kunt u een straal van 20 pixels of hoger nodig. In een kleinere, lage-resolutie bestand, te beginnen met een kleinere straal en te verhogen indien nodig. Klik op de knop "OK" als je de juiste hoeveelheid vervaging. Druk op "Q" om snelmaskermodus verlaten.

6 Klik op de voorgrond kleurstaal in de Adobe Photoshop CS5 toolbox om de Kleurkiezer te openen. Kies een kleur voor je schaduw en klik op de knop "OK" om uw keuze te accepteren.

7 Houd de toets "Shift" en druk op de "Delete" om de "Fill" dialoogvenster te openen. Stel de "Inhoud" drop-down menu op "Voorgrondkleur" met een overvloeimodus van "Normal" op 100 procent dekking. Zorg ervoor dat de "Transparantie behouden" vakje niet actief is, of uw laag zal leeg blijven. Klik op de knop "OK" om het geselecteerde deel van je "Shadow" laag met de kleur die je hebt gekozen in de Color Picker te vullen. Kies "Schakel" in het menu Selecteren om uw keuze uit te schakelen.

8 Kies 'Vrije transformatie "in het menu Bewerken. Stel het punt van oorsprong van jullie transformatie naar het midden onder de schaduw. U kunt het beginpunt slepen naar beneden van het centrum van de transformatie gebied totdat deze klikt op het handvat onderaan in het midden van het selectiekader rond de pixels op je laag "Shadow". U kunt ook de oorsprong ingesteld met de proxy-plein in de optiebalk.

9 Houd de toets "Control" (Windows) of de "Command" toets (Mac) en sleep de greep in het midden van de bovenkant van de transformatie grens naar het recht om uw slagschaduw scheef naar rechts. Sleep naar links als u wilt dat uw schaduw te kijken alsof het afkomstig is van een lichtbron aan de rechterkant van het object.

10 Sleep de bovenste middelste handgreep in de transformatie grens tot aan de hoogte van de schaduwdetails te korten. Denk aan de relatie tussen de lichtbronnen en schaduwen: dichter lichten creëren harder randen, kortere schaduwen terwijl de lichten verder weg zachtere, meer schaduwen. Houd deze regel in gedachten als je je schaduw lagen aan te passen.

11 Druk op de "Enter" of "Return" -toets om uw transformatie bevestigen wanneer het ziet er geloofwaardig. Ongedaan maken jullie transformatie en probeer het opnieuw als u niet tevreden bent met het.

Hints

  • Nadat u klaar bent met het maken van je schaduw, onderzoekt de randen van uw object om ervoor te zorgen dat uw laagmasker past strak genoeg dat het verbergt alle sporen van uw originele achtergrond kleur. Als u sporen van de achtergrond, klikt u op de laagmaskerminiatuur van uw object laag en schilderen weg het residu met een kleine borstel.
  • Gebruik de filter "Ruis" naar een spoor van Gaussische ruis toe te voegen aan je schaduw, waardoor het genoeg textuur aan de tonale details van uw object laag overeenkomen voor een extra vleugje geloofwaardigheid.
  • In composieten die meer dan één object bevatten, maakt u een aparte schaduw voor elk object, zodat u kunt ze communiceren als ze zouden in de echte wereld.
  • Als u samengestelde samen objecten uit verschillende foto's, passen de toon als nodig is om te doen lijken je voorwerpen te worden verlicht door dezelfde lichtbron.