Hoe maak je een Windows Recovery Disk maken

Zoals elke computer en het besturingssysteem, Windows-gebaseerde computers zijn gevoelig voor storing. Dit kan te wijten zijn aan onjuiste instellingen tegen gebruikersfouten, systeem bestand corruptie, hardware storingen of zelfs virusinfectie. Ongeacht de oorzaak, is het belangrijk om een ​​middel een werkende toestand terugkeren de computer. Vrijwel elke fabrikant van Windows-computers vanaf 2011 onder meer een set herstelschijven, of meer algemeen, een deel van de harde schijf gereserveerd als een recovery-partitie. Een recovery-partitie kan echter worden beschadigd of verloren als gevolg van hardware storing, dus het is belangrijk om uw eigen set herstelschijven te maken.

instructies

1 Zorg ervoor dat je genoeg tijd en schijven om de operatie uit te voeren. Sommige sets herstelschijven kan tot vier dvd's of zelfs 12 cd's te maken en een paar uur in beslag.

2 Plaats de eerste lege beschrijfbare cd of dvd in de brander van de computer. Sluit alle auto-run pop-upvensters die kunnen openen.

3 Zoek de recovery-software op uw computer. De naam en locatie van deze software is afhankelijk van de exacte fabrikant en versie van Windows. Bijvoorbeeld, HP en Compaq computers hebben meestal hun herstel schijf software zich in het "Menu Start" onder Recovery Manager.

4 Start de software en volg de instructies die u zal toestaan ​​om een ​​set herstelschijven te maken. Eens te meer de details zal afhangen van uw fabrikant. De meeste versies zal gewoon voor dat u de optie om herstelschijven te selecteren en klik op Volgende.

5 Plaats de volgende schijf als daarom wordt gevraagd. Het kan enige tijd duren voordat de computer is klaar voor een nieuwe schijf.

Hints

  • Je mag niet wilt de computer gebruiken tijdens het creatieproces als het gebruik van een deel van de middelen van de computer, waardoor het systeem te langzaam of niet meer reageert. Ook als u van plan bent om herstel-cd's te maken is het belangrijk om zo vroeg in het leven van de computer als een onverwachte virusaanval of hardware storing kan voorkomen dat u niet in staat om de schijven in de toekomst te doen.
  • Heeft een disc niet uit en zet de computer uit terwijl de oprichting aan de gang is, omdat dit het proces zal onderbreken, ruïneren de schijf en kan je dwingen om de schepping te starten vanaf het begin. Veel fabrikanten zullen alleen kunt u één set schijven branden vanaf elke computer. Als u niet in staat om de creatie proces uit te voeren zijn of heb je al gebrand herstelschijven je nodig hebt om contact op met de fabrikant voor een nieuwe set misplaatst. Wees ervan bewust dat sommige fabrikanten in rekening mag brengen om u een nieuwe set schijven te sturen.