Hoe te keuzelijsten in Excel invoegen

een drop-down lijst toe te voegen aan uw Excel-spreadsheet duurt een beetje voorbereiding, maar het is niet moeilijk, zelfs voor Excel beginners. De eerste stap in het proces is het bepalen van de waarden die u wilt in je drop-down lijst op te nemen en de volgorde waarin u ze wilt weergeven. Denk aan het plaatsen van de items die u verwachten dat de meeste vaak te hebben gekozen aan de top, of de lijst sorteren in alfabetische volgorde. Het bepalen van de lijst met items en orde voordat u maakt uw keuzelijst is makkelijker dan later te veranderen, hoewel je altijd kunt bewerken, verwijderen of vervangen uw lijst.

instructies

1 Open uw werkmap naar een lege pagina of voeg een nieuw werkblad. Als u uw actieve werkblad netjes te houden, zal u wilt uw lijst opgeslagen op een apart blad waar de drop-down box is.

2 Voer uw items voor de drop-down lijst in één kolom op de lege werkblad. Voor gemakkelijke identificatie, voeg een titel aan de lijst in de rij voordat je lijst begint, zoals "Kleuren" voor een lijst van kleuren. Uw lijst zal verschijnen in de volgorde waarin je het in deze kolom.

3 Markeer uw lijst van items met je muis, niet met inbegrip van de titel. Met deze gemarkeerd, klikt u in het vak aan de linkerkant van de formulebalk en typ een naam voor de lijst. Gebruik een naam die precies overeenkomt met uw lijst met de titel, met inbegrip van het geval, om de naam gemakkelijker te vinden als u meerdere lijsten te maken. Dit proces zorgt voor een naam voor uw bereik van cellen voor de computer te identificeren. Bijvoorbeeld, als uw lijst is getiteld "Kleuren" in cel A1 en uw lijst bevat "Red", "Blue" en "Groen" in de cellen A2 tot A4, duidelijk blijkt dat A2 tot A4 en typ "Kleuren" in de linkerbovenhoek box om die cel bereik te noemen.

4 Druk op "Enter" om de naam van je lijst instellen. Als u niet op 'Enter', de naam niet van toepassing is.

5 Selecteer het werkblad waar u de drop-down lijst te verschijnen, en klik in de cel waar u de lijst. Één keer klikken in alleen de cel; U kunt de validatie gegevens niet toe te voegen tijdens het bewerken van een cel, die wordt geopend door te dubbelklikken.

6 Selecteer het tabblad "Data" op de Office lint en kies vervolgens "Data validatie" in de "Data gereedschappen" gebied.

7 Klik op "List" uit het drop-down menu onder "Toestaan" in het dialoogvenster, en zorg ervoor dat "in-cell drop-down" is geselecteerd.

8 Klik in het vak "Source". Typ een isgelijkteken, en typ de naam van de lijst exact zoals u het ingevoerd op het andere werkblad. Bijvoorbeeld, type "= Kleuren" (zonder aanhalingstekens) voor de lijst in het vorige voorbeeld.

9 Selecteer "OK". De keuzelijst is nu een deel van de cel, en wanneer gebruikers op in de cel, zullen zij de pijl die een drop-down lijst te zien. Klik op het pijltje om de lijst te zien, en selecteer een optie om de cel te bevolken.

Hints

  • Wilt u de tekst aan te tonen in de cel wanneer iemand binnen klikt, zoals "Klik op het pijltje om een ​​selectie te maken," Show ingang bericht kies het tabblad "Invoer bericht" in uw dialoogvenster gegevensvalidatie en selecteer "wanneer de cel is geselecteerd. " Vul uw bericht en een titel. Het bericht verschijnt in een doos naast de cel.