De verschillende soorten computers

De verschillende soorten computers


Niet alle computers zijn gelijk geschapen. Met verschillende soorten computers op de markt, elk type richt zich op de behoeften van een bepaalde koper, of het nu een draagbare computer te nemen naar de klas, een desktop computer voor thuisgebruik of Tablet PC voor mobiliteit en art design. Wat uw behoeften Computing zou kunnen zijn, is er een computer die er voor u.

Personal Computers

Sized, gewaardeerde en ontworpen voor individueel gebruik, -kan de microcomputer beter bekend als de personal computer (PC) worden gebruikt in uw huis voor persoonlijk gebruik of in een kantoor. Personal computers vereisen een besturingssysteem te laten functioneren, meestal Microsoft Windows, Mac of Linux. Een versie van de personal computer, het bureaublad, komt meestal in een verticale tower behuizing, die gemakkelijk past op uw bureaublad, vandaar de naam.

laptop Computers

Notebook computers lijken op uw personal computers, behalve dat ze kleiner, compact en ontworpen voor mobiliteit. Ze vereisen een besturingssysteem en een overzicht van alle taken en functies van een normale PC uitvoeren. Uw laptop kan weglopen een externe stroombron of een batterij. Wanneer u uw laptop aansluiten op een externe voedingsbron, batterij laadt zichzelf op. Kleinere laptops worden soms notebooks.

Tablet computer

Een versie van een laptop, tablet pc's hebben touch-responsieve schermen die u kunt gebruiken met ofwel uw vinger of een stylus. Ze zijn ideaal voor kunstenaars die tekenen. Tablet PC algemeen geen toetsenbord, zodat ze nog mobieler dan de typische laptop.

Workstation Computers

Workstation computers zijn uitgerust met meer rekenkracht en geheugen dan de typische personal computer. Deze extra functies kunt u complexe procedures die worden gebruikt in 3D mechanisch ontwerp, animatie of geavanceerde wiskunde uit te voeren.

mainframe Computers

Volgens Kaarten van de wereld, kan mainframe computers het bureaublad functies van meer dan honderd mensen, allemaal ondersteunen op hetzelfde moment. Grote bedrijven gebruiken deze computers om grote hoeveelheden complexe wiskunde, zoals tijdens meteorologische enquĂȘtes of het formuleren van de statistieken uit te voeren.