Hoe maak je een XML-afspeellijst maken Met behulp van PHP

De PHP taal heeft interne XML-functies die u gebruikt voor het opzetten van een afspeellijst geformatteerd in XML-tags. Je lus door elk van uw songtitels en print de afspeellijst om een ​​XML-document. Je kan dit document gebruiken om uw afspeellijst online te publiceren of stuur de afspeellijst aan vrienden.

instructies

1 Klik rechts op de PHP-bestand dat u wilt gebruiken om de XML-afspeellijst te maken. Klik op "Openen met 'en selecteer uw PHP editor.

2 Maak het XML-document-code en het opzetten van de playlist file. De volgende code maakt de afspeellijst-bestand en zet het naar een bestand handler voor de afspeellijst setup:

$ Doc = new DOMDocument ();

3 Schrijf uw afspeellijst XML nodes. Het aantal knooppunten die u wilt gebruiken in uw bestand is afhankelijk van hoeveel detail u wilt weergeven in de afspeellijst. Maak bijvoorbeeld een XML-knooppunt dat het lied en de band informatie bevat:

$ Root = $ doc-> appendChild ($ doc-> createElement ( "Songs"));
$ Nummer = $ root-> appendChild ($ doc-> createElement ( "Song"));
$ Lied-> appendChild ($ doc-> createAttribute ( "naam")) -> appendChild ($ doc-> createTextNode ( "My Song Name"));
$ Band-> appendChild ($ doc-> createElement ( "bandnaam", "The Band Name"));

De eerste regel van de code stelt de XML-root node. De tweede regel van code maakt het "Song" knooppunt, die wordt gebruikt om een ​​ander record in de lijst voorkomt geven. De volgende twee regels code schrijven naam van het nummer en de band aan de afspeellijst. Gebruik deze code om elk van uw liedjes en alle informatie die u wilt toevoegen aan de playlist XML te schrijven.

4 Sla het bestand op. Nadat u elk record schrijven naar het bestand, gebruikt u de "Save" methode om het bestand op te slaan.

$ Doc -> saveXML ();