Hoe werkt Schijfdefragmentatie Hulp?

Hoe werkt Schijfdefragmentatie Hulp?


Wanneer een computer begint te lopen langzamer dan normaal, zullen veel gebruikers denken dat er een ernstig probleem. Terwijl trage prestaties gevolg van infectie door computervirussen of een andere vorm van malware (zoals spyware en Trojaanse paarden) kan zijn, zijn er andere mogelijkheden. Hardware mislukking is een andere mogelijke boosdoener. Echter, een van de eenvoudigste tot oorzaken van de slechte prestaties van de computer op te lossen is een van de eenvoudigste op te lossen: schijffragmentatie.

Wat is schijffragmentatie

De eerste stap in het begrijpen schijffragmentatie is te weten hoe een computer opgeslagen gegevens over de schijven. Je zou denken dat je computer gewoon zet stukken van de gegevens in de juiste volgorde op de harde schijf. Wanneer uw schijf is geformatteerd vers dit het geval is. Als data wordt opgeslagen en vervolgens verwijderd, hoewel het patroon verandert. Zodra dat gebeurt worden opgeslagen in de volgende beschikbare ruimte. Dit kan betekenen zetten deel van een bestand op een plaats en een ander deel in een ander deel van het station. Een bepaald bestand kan vinden zichzelf uitgestrooid op verschillende plekken in het station.

Het probleem met Disk fragmentatie

De computer houdt een record van waar elk stuk van een bestand is opgeslagen. Dus, weet dat de foto die u "mypicture3.jpg" hebben bestempeld woont in specifieke delen van de harde schijf, zelfs wanneer die gebieden zijn niet aaneengesloten. Dus, lijkt het erop dat er geen echt probleem met het hebben van het bestand gefragmenteerd. De kwestie is efficiency. Het neemt de computer minder tijd om toegang te krijgen opeenvolgende punten op het station. Dus, met een bestand gefragmenteerd maakt uw computer harder werken. Hierdoor is de machine langzamer.

Wat Computers worden beïnvloed?

In principe elk type computer kan worden beïnvloed door schijffragmentatie. Dit geldt zowel Mac als PC's. Zelfs een MP3-speler of ander apparaat kan gefragmenteerd. Hoe meer je bestanden op te slaan en te wissen of nieuwe versies van die bestanden, hoe meer versnippering je zal hebben. Hoe groter het station, en hoe lager de vrije ruimte op de schijf, kan het nog erger fragmentatie geworden.

detecteren Fragmentatie

Als een computer traag is een van de eerste dingen die je moet kijken is de mogelijkheid om schijf fragmentatie. Afhankelijk van welke versie van Windows die u gebruikt, moet u uw scan uit te voeren op een andere manier. Hetzelfde geldt voor Macs. In het algemeen, hoewel, met Windows-machines moet de versnippering software onder onder schijfopruiming vinden als je rechts klikt op een schijf (Explorer) of via het systeem gereedschappen.

Wat te verwachten

Wanneer u uw schijf voor fragmentatie te controleren, zal de computer u de resultaten dat het percentage van het station dat is gefragmenteerd zal tonen geven. Het zal ofwel adviseren u de schijf defragmenteren of u vertellen dat het aanvaardbaar. Als u defragmenteren, van plan bent om uw computer alleen te leven voor een tijdje. Afhankelijk van de grootte van de schijf kan het enkele uren duren om een ​​defragmentatie doen. In wezen de computer neemt alle bestanden en beweegt ze rond, zodat ze in opeenvolgende posities op uw schijf. Dit vereist veel tussenproduct moves en tijdrovend.