Hoe maak je een navigatiebalk met behulp van GIMP 2.6 Tutorial Maak

U kunt gebruik maken van de GNU Image Manipulator Program, of GIMP, een navigatiebalk te maken voor uw website met behulp van elke gewenste vorm of grootte vereist. U kunt een eenvoudige afgeronde rechthoek in een PNG-formaat met een transparante achtergrond te maken, zodat de hoeken rond de bar niet zal bemoeien met de achtergrondkleur van uw webpagina. Gebruik kleuren en lettertypen die op uw website zal er goed uitzien. Bewaar altijd een kopie van de bar voordat exporteren naar een PNG-bestand, zodat je terug kunt gaan en bewerken van de navigatiebalk moet u de tekst later wijzigen.

instructies

1 Open GIMP en maak een nieuw document door te klikken op "New" onder het menu "Bestand". De Maak een dialoogvenster Nieuwe afbeelding wordt geopend.

2 Typ "600" in het veld Breedte en "100" in het veld Hoogte, met behulp van "Pixels" als de meting. Klik op "Geavanceerde opties" en selecteer "Transparantie" in het vullen met menu. Klik op 'OK'.

3 Selecteer de "Select Rectangle Tool" in de Toolbox. Selecteer "Afgeronde hoeken" in het paneel Rectangle Select. Typ "22" in het tekstveld Radius.

4 Typ "150" in het menu Zoom aan de onderkant van het hoofdvenster. Sleep de rechterbenedenhoek van het hoofdvenster om het te vergroten, zodat u het volledige beeld kunt zien.

5 Sleep het gereedschap Rectangle Select over het beeld, zodat de lijnen op, of net binnen, de lege afbeelding.

6 Selecteer de "Bucket emmertje" uit de gereedschapskist. Dubbelklik op het pictogram "Voorgrondkleur". The Change Voorgrondkleur wordt geopend. Selecteer de gewenste kleur en klik op "OK."

7 Klik op het midden van de afbeelding met de tool Opvullen. De afgeronde rechthoek wordt gevuld met die kleur, terwijl de hoeken van het beeld transparant blijven.

8 Selecteer de "Text Tool" van de Toolbox. Selecteer een lettertype van de tekst panel, de lettergrootte en een kleur die zichtbaar over de kleur die je hebt gebruikt voor de bar zal zijn. Op een donkere achtergrond, bijvoorbeeld, kan je beginnen met "Verdana" op een formaat van "36" met wit als kleur.

9 Klik op de balk en typ de tekst voor de eerste schakel in de tekst panel GIMP. Voeg verschillende ruimtes en typ uw volgende link. Dubbelklik op de woorden in de tekst panel GIMP en pas de lettergrootte als dat nodig is. Klik op 'Sluiten'. Sleep de hoeken van het tekstvak om de grootte en positie te veranderen als dat nodig is.

10 Klik op het menu "Bestand" en klik op 'Opslaan' om de navigatiebalk voor toekomstige wijzigingen op te slaan.

11 Klik op 'Opslaan als' om het beeld op te slaan als een PNG-bestand, dat de transparante hoeken zal behouden. Klik op het pijltje "Select File Type" en klik op "PNG-afbeelding." Klik op 'Opslaan'. Het dialoogvenster Bestand exporteren wordt geopend. Klik op 'Export'. Gebruik deze afbeelding op uw website met de juiste afbeelding HTML-map code om links op de navigatiebalk te plaatsen.