Voordelen en nadelen van een Online Booking System

Voordelen en nadelen van een Online Booking System


Veel mensen gebruik maken van online boeking om een ​​verscheidenheid aan taken uit te voeren. In plaats van naar een brick-and-mortar reisbureau en handmatig kopen vlucht en hotel tickets, of naar een concertzaal en het kopen van de prestaties tickets, kan een individu gewoon online gaan en bestel ze. Er is geen noodzaak om er met een ander bespreken. Het proces van online boeken omzeilt veel van de gebruikelijke ongemakken en bespaart tijd.

Beschikbare opties

Een van de voordelen individuen te krijgen van online boeking is de hoeveelheid opties beschikbaar om hen op de websites. Door het boeken van vakantie en hotels online, deze personen hebben onmiddellijke toegang tot een volledig gedetailleerde lijst van beide vluchten en hotels, vaak met de mogelijkheid om de informatie te scheiden in velden meer nuttig voor een specifieke zoekopdracht. Bijvoorbeeld, als een individu wil alleen kiezen tussen de lijsten van de business class vluchten, of wenst te verblijven in een hotel gerangschikt drie sterren of hoger, wordt een vernauwde zoekopdracht gemakkelijk te bereiken met een druk op een knop.

Het verzamelen van informatie

Een ander voordeel met online reserveren is het feit dat het internet banden tussen de grote nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen en de grote hotelbedrijven heeft gevestigd. Deze gecombineerde informatie is vrij geadverteerd op het internet, waardoor het veel gemakkelijker voor individuen om volledige plannen voor hun vakantie te maken. Het bestaan ​​van deze pakketten deals betekent dat mensen niet zorgen te maken over het boeken van vluchten en hotels los en maken zich zorgen over de timing. Ze kiezen alleen een pakket dat hun voorkeuren voldoet.

Meer concurrentie

Een van de nadelen van de boeking online is direct gekoppeld aan een van de grootste voordelen. Door het online zijn, is er een veel groter klantenbestand de informatie. Met andere woorden, informatie die in het verleden was meer beschikbaar voor mensen in een bepaald land is nu beschikbaar voor iedereen in de wereld die een internetverbinding heeft. Dit creëert een omgeving van first-come-first-serveert concurrentie. De goedkoopste opties zijn dan beschikbaar voor de personen die te zien de advertenties voor het eerst en hebben middelen om direct te kopen.

andere nadelen

Een aantal andere nadelen bestaan ​​met het gebruik van online boeken. Vanwege de noodzaak voor het uitwisselen van gevoelige persoonsgegevens, zoals huis-adressen en bank- en creditcardgegevens, het online boekingsproces is een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen op zoek naar deze gegevens te stelen. Nep-websites gemaakt voor het enige doel van het stelen van persoonlijke informatie is ook een altijd aanwezige gevaar. Plus, als individuen niet een ander individu te behandelen in het boekingsproces hebben, is het aan hen om te lezen en begrijpen van de vaak ingewikkelde voorwaarden.