Hoe lang duurt Disk Optimalisatie Take?

Hoe lang duurt Disk Optimalisatie Take?


Schijfoptimalisatieprogramma, een combinatie van de schijf defragmenteren en bewegen vaker gebruikte bestanden naar sectoren die eerst worden gelezen door magnetische koppen van de schijf, is een gemeenschappelijke onderhoudstaak en prestatie-booster Windows. Optimalisatie kan tijd- en door een processor de eerste keer dat de procedure wordt uitgevoerd, maar wanneer het proces is voltooid, waarbij een schijf geoptimaliseerd verbruikt veel minder tijd en zelfs geautomatiseerd op nieuwere versies van Windows.

file Defragmenteren

Wanneer een bestand wordt geschreven, Windows probeert alle gegevens in het bestand te schrijven aangrenzende sectoren op een harde schijf. Aangezien de harde schijf wordt gevuld, wordt het aantal naburige sectoren verminderd en bestand zijn opgesplitst in verschillende schijfadressen, wat betekent dat de mechanische onderdelen van de aandrijving moeten meer bewegen om dezelfde gegevens leest. Meer recente versies van Windows, waaronder Windows 8.1, geleidelijk de schijf te defragmenteren wanneer bestanden worden geschreven en uitgebreider terwijl het systeem niet actief is. Terwijl deze voortdurende defragmentatie wordt voorkomen dat de ergste gevallen van schijffragmentatie, het runnen van een volledige schijf optimalisatie kan het werk grondiger te doen en het vergroten van de prestaties. Hoe meer gefragmenteerde bestanden op de schijf, hoe langer de optimalisatie pas nemen.

Hard Disk Grenzen

Twee andere factoren invloed schijfoptimalisatieprogramma snelheden: de totale omvang van de schijf en de hoeveelheid niet-toegewezen of niet gebruikte ruimte op. Als een full-on defragmentatie wordt uitgevoerd, in plaats van een progressieve defragmentatie, het besturingssysteem bouwt een kaart van waar de bestanden zijn, en, bij gebrek aan een betere term, speelt "legpuzzel" met hen. Grotere capaciteit schijven nemen meer tijd om deze kaart op te bouwen, en met meer vrije ruimte op de schijf betekent dat het proces efficiënter.

Hard Drive Controller en RAM

De methode van uw computer gebruikt om toegang te krijgen tot de harde schijf, zal de rij-protocol (SATA III of PCIe) enige invloed op hoe lang een schijf optimalisatie pas zal te nemen, en sneller (PCIe) is beter dan trager (SATA III). De rit protocol is het mechanisme dat de harde schijf wordt aangesloten op het moederbord, en is onafhankelijk van het type aandrijving (spinnen platter of SSD). Omdat het proces tijdelijk kopieën van gegevens op de harde schijf naar RAM, het hebben van meer RAM-geheugen versnelt de taak - maar RAM is meestal niet het knelpunt; defragmenteren van een schijf niet CPU-intensieve at all.

Toegang tot de Defragmenteren Gereedschap

Hoewel Windows 8 automatisch defragmenteert schijven, kan een full-disk optimalisatie schijfruimte vrij te maken, bestanden verplaatsen naar delen van de schijf die sneller worden benaderd en maken het systeem beter inspelen. In Windows 8, kunt u naar de Disk optimalisatie tool te krijgen door te gaan naar het startscherm te klikken op de "Search" Charme en typen "Disk Optimization." Tikken op het icoon verschijnt het hoofdvenster. U kunt een drive te selecteren en Windows zal u een schatting van de duur van een optimalisatie zal nemen op basis van de hierboven beschreven factoren geven. In Windows 7 kunt u dezelfde tool te krijgen door te klikken op het menu Start en het typen "Disk Defragmenter." U kunt ook periodieke updates plannen met deze tool, te laten rijden elke week of zo.

Solid State Disks

Schijfdefragmentatie is bedoeld om een ​​probleem dat is inherent aan conventionele harde schijven op te lossen. Schijfdefragmentatie instrumenten lijken niet te veel voor SSD's doen, volgens PC Magazine. Omdat SSD's hebben een eindig aantal lees- en schrijfbewerkingen per cel, zal een full-schijfdefragmentatie de levensduur van de SSD te verminderen.

Defragmenteren OS X

Net als Windows, OS X heeft een aantal low-level automatische schijf optimalisatie tools. Deze bewegen vaak geopende bestanden te delen van de schijf die sneller worden benaderd. Schijffragmentatie nog steeds optreedt, maar OS X heeft geen ingebouwde defragmenteren gereedschappen. Mac Observer raadt het runnen van een defragmentatie elke 18 maanden.