Hoe stel ik externe toegang tot Network Drive?

Hoe stel ik externe toegang tot Network Drive?


Wanneer u het opzetten van een netwerk, is een gemak het delen van een harde schijf in het hele huis of kantoor netwerk, zodat anderen toegang hebben tot de informatie. Standaard, maar de drive wordt niet gedeeld en kan niet worden geopend, behalve door een beheerder. Om deze reden, moet de beheerder de drive beschikbaar voor anderen op het netwerk te maken door \ options "sharing \" in Microsoft Windows Vista. Na het delen van de schijf, de beheerder stelt privileges. Privileges kunt u naar de lijst wie toegang heeft tot de drive en de beperkingen op de mappen en bestanden.

Deel het Drive

Als u \ "My Computer \" in Windows Vista opent, ziet u een lijst met stations. Tenzij je een zeer geavanceerd besturingssysteem setup gecreëerd, de belangrijkste station op de computer is de \ "C \" drive. Klik met de rechtermuisknop op het station en selecteer \ "Delen ... \" uit het menu. Het eerste deel in de delen van het dialoogvenster laat zien als het station wordt gedeeld. Als het niet wordt gedeeld, klikt u op de knop \ "Geavanceerd delen \". In dit dialoogvenster, vinkt u het selectievakje \ "Deze map delen. \" Als je het vakje, de volgende dropdown box vraagt ​​om een ​​naam voor het bestand aandeel.

Zodra u een station hebt gemaakt, moet u machtigingen in te stellen. Standaard is de groep \ "Iedereen \" wordt toegang gegeven. Als dit een klein, eigen netwerk, brengt dat wat je wilt. Echter, als je wilt iemand uit het station te vergrendelen, moet u expliciete machtigingen onder het tabblad \ "Security \" in te stellen. Klik op de knop \ "Edit \". Dit opent een nieuw venster waarin u te verwijderen en gebruikers toe te voegen.

Wijs de Drive

Op een van de genetwerkte machines, dubbelklikt u op \ "My Computer \" toewijzen aan de drive. In kaart brengen van de aandrijving zorgt een brief op de lokale computer, zodat de lokale gebruiker de schijf kunt openen en bestanden uploaden en downloaden. Klik op de knop \ "Map Network Drive \". In Windows Vista, dit is een knop op de bovenste menubalk. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd voor het pad. Het pad naar een gedeelde netwerk schijf is geformatteerd als \ "\\ <computer> \ share. \" Vervang de \ "<computer> \" tekst met de naam van de externe computer. Vervang \ "share \" met de naam van de gedeelde bron. Als u expliciete machtigingen ingesteld, kan Vista je een pop-up om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren geven.