Hoe schrijf ik een script te draaien in Command Line

Wilt u alledaagse taken die moeten regelmatig herhalen te automatiseren, kunt u scripts te lopen vanaf de command line te schrijven. In Windows, worden deze zogenaamde batch scripts (met een .bat extensie). Batch scripts zijn tekstbestanden die vereenvoudigde commando's bevatten. U kunt een groot aantal zaken met batch scripts te doen als je eenmaal weet hoe ze te programmeren. Batch scripts kunnen leuk om te leren te gebruiken en vereisen een veel experimenteren, afhankelijk van wat je ze nodig hebt om te doen. U kunt batch scripts schrijven om te draaien in de command line met behulp van de ingebouwde Windows-software.

instructies

1 Klik op "Start", typ "notepad" en druk op "Enter." Notepad is een platte tekst editor ingebouwd in Windows.

2 Typ "@echo off" en druk op "Enter" (aanhalingstekens moet niet overal worden getypt). Dit is een gestandaardiseerde lijn aan het begin van je script om andere scripts te stoppen van het lopen voordat het.

3 Typ "REM eerste script" en druk op "Enter." "Rem" is een commentaar lijn, wat betekent dat het wordt genegeerd door het script verwerkt. Gebruik "rem" commando's om te helpen organiseren van uw scripts. U kunt ook ":: commentaar hier" voor hetzelfde effect. Double-dubbele punten, zoals "rem" geven geplaatst.

4 Typ "echo Hi there" en druk op "Enter." "Echo" is een commando dat tekst; in dit geval "Hi there" wordt weergegeven.

5 Typ

"Pauze" en druk op "Enter." "Pauze" zal de batch script stoppen automatisch sluitende. Dit is handig bij het maken van uw scripts, maar wil je het daarna te verwijderen.

6 Klik op "File" en vervolgens "Opslaan als." Klik op de "type File" drop-down menu en selecteer "Alle bestanden en mappen." Wijs een locatie voor uw bestand vervolgens opslaan als 'myfirstscript.bat "of iets dergelijks. Klik op "Start", typ "cmd" in en druk op "Enter." Verander de directory met "cd" om naar uw map met het script in en typ "myfirstscript.bat" en druk op "Enter." Uw script wordt uitgevoerd. U kunt ook dubbelklikken op het bestand in Windows te laten draaien.