Wat zijn de verschillende soorten van videokaarten?

Wat zijn de verschillende soorten van videokaarten?


Er zijn tientallen verschillende soorten en merken videokaarten op de markt, dus het vinden van de juiste kaart voor uw behoeften en prijsklasse kan wat onderzoek te nemen. Weten welke functies je nodig hebt maakt het makkelijker. Videokaarten kunnen komen in een paar verschillende soorten verbindingen; echter, PCI-Express is de huidige standaard en de meeste nieuwe kaarten zullen van die interface. Alle huidige videokaarten zullen in staat zijn om standaard webpagina's weer te geven en worden gebruikt voor e-mail en tekstverwerking. Duurdere soorten videokaarten moet worden overwogen als uw computer raadplegen zijn voorzien van moderne video-games en high-definition video.

High-end Enthousiast Cards

Enthousiast kaarten zijn meestal de duurste van de verschillende videokaarten. Deze kaarten zullen het meeste geheugen, snelste processors en de nieuwste technologie. In 2009, Nvida vrijgegeven haar GeForce GTX 295 met dubbele processors, physics processing, 1792 MB geheugen en een 1242 MHz GPU. High-end kaarten, zoals de GTX 295, de hoogste frames per seconde op de nieuwe video games geven; Echter, dit komt op een prijs premie. High-end kaarten zullen geen probleem bij het afspelen van high-definition video of een zakelijke taak hebben.

Mainstream Cards

Mainstream kaarten zijn meestal het vorige model van high-end kaarten. Zodra een nieuw model of een reeks van functies uit te komen, worden de bestaande high-end kaarten vervangen en die kaarten zullen worden beschouwd als mainstream. In 2009, ATI brachten ze hun Radeon 4000-serie kaarten. Wanneer de 4000-serie kaarten werden vrijgegeven, de vorige generatie van de videokaart, Radeon 3000, miste nieuwere functies zoals GDDR5-geheugen. De Radeon 3000 verplaatst naar de categorie mainstream en had een meer betaalbare prijs dan wanneer voor het eerst geïntroduceerd. De meeste huidige video games kunnen worden afgespeeld op een mainstream kaart zal zijn; Sommige van de nieuwste grafische effecten niet beschikbaar zijn. De meeste mainstream kaarten zullen in staat zijn om full-screen, high-definition video af te spelen zonder problemen.

Value Cards

Net als reguliere kaarten zijn te vergelijken met de vorige generatie liefhebber kaart; waarde kaarten zijn meestal zeer vergelijkbaar met de laatste generatie van reguliere kaarten. Waarde kaarten zijn meestal niet geschikt voor het spelen van nieuwere grafisch intensieve spellen; Toch, ze zijn volledig geschikt voor dagelijks gebruik en surfen op internet. Afhankelijk van de kaart, full-screen, high-definition video kan een probleem met deze kaarten zijn.

onboard Video

Veel budget en instap-pc's zal onboard video. Onboard video is een low-end grafische kaart die in het moederbord is ingebouwd. Onboard video deelt typisch computersysteem geheugen in plaats van het hebben van een eigen dedicated geheugen. De onboard videokaarten zijn meestal niet aan te raden om grafisch intensieve games of full-screen, high-definition video af te spelen. Onboard video zal ontbreken veel van de functies in de andere types van videokaarten. Onboard video kan niet worden opgewaardeerd; Echter, het toevoegen van in een aparte videokaart zal deze uit te schakelen.

Multi-Head Kaarten

Multi-head kaarten zijn videokaarten die worden weergegeven op meer dan één monitor tegelijk. Sommige multi-head kaarten zoals NVIDIA's Quatro lijn in staat om vier monitoren aan te sluiten op een computer zal zijn en hebben het bureaublad verspreid over alle van de schermen. Multi-head cards worden gebruikt in zakelijke omgevingen en ontwikkeling vanwege het grote aantal toepassingen typisch gebruikt op hetzelfde moment. De meeste high-end en mainstream-kaarten zal de mogelijkheid om twee monitoren aan te sluiten hebben.