Wat is een alleen-lezen Optical Device?

Wat is een alleen-lezen Optical Device?


Cd- of dvd-station van uw computer is het optisch station; Deze naam verwijst naar de stijl van de drive, die leest en schrijvers op schijven met behulp van lasers. Optische drives zijn een van de vroegste vormen van verwijderbare media naast diskettes. Moderne computers nog steeds gebruik van optische drives om software of games, maar ook muziek afspelen en films te installeren.

Soorten Optische Lezers

U kunt drie soorten van optische stations voor uw computer: een cd-station, een dvd-drive en een Blu-ray-drive. Optische drives zijn backwards compatible. U kunt CD's en DVD's met een Blu-ray drive, of cd's te lezen in een dvd-station. U kunt eenvoudig de plaats van de optische drive in de meeste desktop computers, terwijl het meer kan worden gecompliceerd om een ​​drive in een laptop te vervangen. Sommige laptops, zoals netbooks en ultrabooks, omvatten niet de optische drives at all. In dat geval is uw beste optie is om een ​​via USB aangesloten externe optische drive te gebruiken.

Alleen-lezen Optische Lezers

Als een schijf wordt vermeld als ROM, betekent dit dat het alleen-lezen; "ROM" staat voor "alleen-lezen geheugen." Deze schijven kunnen elke disc die bestemd zijn voor het te lezen. Uw CD-ROM kan zowel in de fabriek gemaakt CD's en meestal beschrijfbare cd's die op andere apparaten (zoals een mix-cd of een back-up schijf) te lezen. Echter, deze schijven niet herkent lege optische media en kan geen data schrijven op een zwarte schijf.

Beschrijfbare optische drives

Als u op zoek bent naar een station dat schijven kunnen schrijven, wil je op zoek naar drives die "-RW" of "-R" te gebruiken - de "R" staat voor "recordable" en betekent dat het disc ondersteunt dat je data kan schrijven op keer terwijl de "-RW" staat voor "rewritable." Herschrijfbare schijven ondersteunen schijven dat u gegevens naar meerdere keren, wat het beste werkt voor als je een back-up van bestanden kunt schrijven. Als u op zoek bent naar Blu-ray schijven, deze te gebruiken "-RE" in plaats van "-RW," bijvoorbeeld "BD-RE."

Voordelen voor Read-Only Drives

Het belangrijkste voordeel van een ROM drive over een RW drive is de prijs. Een alleen-lezen optische drive is minder duur dan een station dat kan lezen en schrijven media en werken ook in oudere computers die niet kunnen ondersteunen nieuwere schijven.