Wat is de limiet op hoe ver een draadloze router kan zenden een signaal?

"Wireless-N" draadloze routers - dat wil zeggen, draadloze routers die voldoen aan de laatste herziening van het Institute of Electrical and Electronic Engineers 802.11-standaard, geïdentificeerd als 802.11n - kunnen signalen over een afstand van maximaal 660 voet. Hoewel het bereik van een draadloos router kan worden uitgebreid met een inrichting bekend als een draadloze repeater, zijn er tal van factoren die het traject aanzienlijk kan verkorten, in sommige gevallen.

Wireless Repeater

Een draadloze repeater - ook bekend als een expander of relaisstation - is een apparaat dat draadloze dekking verlengt zonder de noodzaak voor extra bekabeling. Inderdaad, een draadloze repeater niet draden nodig hebben. Het moet eenvoudig worden gepositioneerd halverwege tussen een draadloze router en een extern apparaat, zoals een computer, en regenereert of "stuitert" draadloze signalen naar gebieden waar dekking fragmentarisch of fysieke bekabeling onpraktisch.

De signaalsterkte

De nieuwste draadloze 802.11n-routers zijn speciaal ontworpen om reflecties van wanden, plafonds en andere obstakels te gebruiken om hun signalen te versterken, te elimineren zwakke plekken en uit te breiden hun assortiment. Niettemin, als u een draadloze router op de vloer of in de buurt van een muur of een metalen voorwerp, plaats, zoals een archiefkast, interferentie zal het bereik van de router te verlagen. Misschien vindt u dat het draadloze signaal in bepaalde delen van uw huis is niet zo snel of zo betrouwbaar als bij anderen, of dat er geen draadloze signaal te zijn.

Wireless-N

Per juli 2011, Wireless-N routers bieden het grootste bereik van alle draadloze routers beschikbaar, maar ook als sneller en betrouwbaarder dan draadloze-A, wireless-B en Wireless-G routers. Als u op dit moment een draadloze router van één van de vorige generaties en u wilt uw draadloze dekking uit te breiden, upgraden naar een Wireless-N router. Wireless-N is volledig downwards compatible met alle vorige generaties, maar om de volledige voordelen van een draadloos-N router moet u ook met het draadloze netwerkkaarten of adapters upgraden uw draadloze apparaten te ontvangen.

overwegingen

U kunt in staat zijn om het bereik van een bestaande draadloze router uit te breiden simpelweg door het veranderen van het kanaal waarop het uitzendt. Draadloze routers in de Verenigde Staten uitgezonden op kanalen 1, 6 en 11 en door over te schakelen van het ene kanaal naar het andere, via de router configuratiepagina, kunt u in staat om storingen te verminderen en verbeteren van het draadloze signaal sterkte in de meer afgelegen gebieden van uw huis. Op dezelfde manier kan je in staat zijn om de standaard, omnidirectionele antenne met je draadloze router geleverd aan een high gain, directionele antenne die draadloze signalen richt slechts in één richting te upgraden.