Hoe maak je een tweede schijf naar Vista toevoegen

Hoe maak je een tweede schijf naar Vista toevoegen


Het installeren van een nieuwe schijf op een computer is nu een van de meest voorkomende manieren om een ​​pc die wordt uitgevoerd naar beneden op de beschikbare opslagruimte te upgraden. Doen dus verlengt de levensduur van uw computer en verhoogt de opslagcapaciteit tot meerdere malen de oorspronkelijke capaciteit. U kunt een interne schijf te installeren op uw Windows Vista computer om het uw nieuwe primaire harde schijf te maken.

instructies

fysieke Installatie

1 Zet de computer uit, haal het, en nemen de zaak uit als er een is van uw computer te beschermen.

2 Verwijder de kabels en kleine stekker uit de oude schijf als u het vervangt. Verwijder de schroeven die de drive om de zaak kader te houden, en verwijder de oude schijf van de behuizing.

3 Schuif de nieuwe harde schijf in op de plaats waar het oude station kwam. Kiezen uit een willekeurige lege drive bay als u het toevoegen van een tweede schijf. Schroef het station op zijn plaats.

4 Als je het nodig hebt, installeer dan een aparte controller kaart op dit moment in een ongebruikte moederbord slot.

5 Bevestig de kabels (de lintkabel [of SATA-kabel] en de stroomkabel) op de harde schijf en de controller kaart indien nodig. Het lint kabel loopt van de controller naar de drive. Als u het toevoegen van een tweede schijf, kies dan een connector op de zelfde lintkabel.

6 Sluit het systeem weer in en zet hem aan.

7 Voer het BIOS (meestal door op de F1, F2, F10, F12, of sleutel verwijderen als je de Power-On Self-Test logo) als u geen controller kaart heeft gebruikt. Als je gedaan hebt een controller-kaart te gebruiken, zal een scherm met de naam van de kaart en elke gedetecteerde schijven pop-up.

8 Controleer of de stroom en data kabels zijn stevig in als de stations niet worden herkend.

Software-installatie / Klonen

9 Het opzetten van de nieuwe harde schijf met Windows. Als het vervangen van de oude schijf, opstarten van de Ultimate Boot CD, selecteert u het hulpprogramma dat u wilt gebruiken om te klonen (kloon gegevens van de oude schijf naar de nieuwe) de twee stations, en ga door de juiste aanwijzingen. Selecteer de oude schijf als de bron en het nieuwe station als bestemming.

10 Zet uw Windows-installatie-cd in het cd-station en start het op als je het vervangen van uw oude schijf, maar de inhoud ervan niet klonen aan het nieuwe station. U zal worden gevraagd om uw drive te formatteren; zorg ervoor dat het NTFS-bestandssysteem te selecteren.

11 Opstarten in Windows als u alleen een tweede schijf installeert. Uw nieuwe station verschijnt niet in Deze computer totdat u het formatteren. Klik met de rechtermuisknop op "My Computer" en kies "Beheren." Klik op "Disk Management." Formatteren van de schijf als je zou willen in de wizard "Schijf initialiseren" dat verschijnt. Doe het niet converteren naar een dynamische schijf.