Wat staat er op de herstelschijf van Vista?

Alle computersystemen die Microsoft Vista een partitie op de harde schijf die een schijf herstel in het geval het besturingssysteem opnieuw moet worden geïnstalleerd bevat. Het herstel schijf bevat een volledige kopie van het besturingssysteem, met inbegrip van eventuele aanvullende software die is opgenomen in het systeem van de fabrikant. Het herstel schijf kan worden gebruikt wanneer het systeem bestanden die door Vista moeten worden vervangen of opnieuw geïnstalleerd.

computer Afbeelding

De Vista schijf herstel is in wezen een beeld van het besturingssysteem dat de fabrikant zet op alle nieuwe machines. Een beeld kan worden gebruikt om over te dragen aan honderden, zo niet duizenden harde schijven die op nieuwe computers geïnstalleerd worden. Echter, als de afbeelding beschadigd op enigerlei wijze, kan niet worden gebruikt om de computer te herstellen.

plaats

De locatie van het herstel schijf is op dezelfde harde schijf die het geïnstalleerde exemplaar van het besturingssysteem. Het herstel drive is een virtuele schijf, want het is een partitie van de fysieke harde schijf. De schijf verschijnt in My Computer als Recovery (D :). Het is belangrijk om de gegevens van deze virtuele schijf niet verwijderen of te wissen.

Operating System-Files

Het herstel schijf bevat alle bestanden die nodig zijn voor het besturingssysteem. Wanneer een herstelpunt of opnieuw wordt gedaan, de Vista-setup-programma loopt van het herstel schijf. Dit zal de harde schijf (C :) partitie formatteren en installeer vervolgens alle nieuwe systeembestanden.

hardware Drivers

De Vista recovery disk bevat stuurprogramma's voor de huidige hardware geïnstalleerd op het systeem. Dit zou onder meer hardware, zoals een geluidskaart en videokaart, evenals een tv-tunerkaart. Deze drivers kunnen niet de meest recente, maar ze zijn de originele drivers voor de hardware componenten die op het systeem zijn geïnstalleerd.

Third-party applicaties

Toepassingen of andere software producten die zijn geïnstalleerd vanaf de fabrikant zal ook opgenomen worden op de Vista recovery disk. Dit kan onder meer vooraf geïnstalleerde software producten van HP en Dell. Soorten software kan programma's zoals PowerDVD, evenals imaging programma's zoals Photosmart bevatten.