Hoe maak je een tweede harde schijf toevoegen in Windows 8

Hoe maak je een tweede harde schijf toevoegen in Windows 8


Als uw huidige harde schijf genoeg ruimte om al uw bestanden op te slaan heeft, kunt u een tweede harde schijf toe te voegen aan uw computer om aan de vraag te voldoen ruimte. Windows 8 desktop computers kan een tweede harde schijf te accepteren, zolang ze hebben een gratis SATA-poort op het moederbord. Computers die niet over een gratis SATA-poort hebben, kunnen een externe harde schijf toe te voegen via een USB- of eSATA-poort plaats. Laptops hebben zelden ruimte voor een tweede harde schijf en kan de externe harde schijf route te gaan.

instructies

Hoe maak je een tweede harde schijf toevoegen in Windows 8

1 Schakel de computer uit en koppel alle kabels en apparaten.

2 Rest de computerkast plat op zijn kant, zodat de kant die open is op de top. Plaats de computer op een textieloppervlak statische schade te voorkomen. Het oppervlak moet zo veilig als mogelijk te voorkomen dat het systeem vallen.

3 Gebruik de Phillips schroevendraaier om de schroeven aan de achterkant van de behuizing te verwijderen. Quickbolts kan worden met de hand verwijderd.

4 Hoe maak je een tweede harde schijf toevoegen in Windows 8

Kast meestal open aan de linkerkant.

Schuif de zijkant van de computerbehuizing uit parallel aan het systeem. Sommige gevallen kan een hefboom opzij worden geactiveerd. Andere gevallen nodig optillen van de behuizing 45 graden en schuiven zich vóór evenwijdig aan het systeem kan worden afnamen.

5 Raak een metalen voorwerp, zoals een deurknop, een nietmachine, of een stuk van zilverwerk aan een statische lading die u hebt opgebouwd ontladen.

6 Hoe maak je een tweede harde schijf toevoegen in Windows 8

Towers hebben de meest uitbreidingsnissen.

Steek de tweede harde schijf in een van de harde schijf bays en schroef deze in goed met zoveel mogelijk schroeven.

7 Sluit het ene uiteinde van de SATA-kabel aan op de harde schijf en het andere uiteinde op een open SATA-slot op het moederbord.

8 Sluit een SATA stroomkabel van de stroomvoorziening naar de harde schijf.

9 Sluit het geval is, plaatst u schroeven of quickbolts u hebt verwijderd, sluit u alle apparaten en start de computer naar Windows 8.

10 Druk op "Windows-R" eens Windows, type "diskmgmt.msc" is geladen in de aanloop prompt en selecteer "OK".

11 Vind de nieuwe harde schijf in het onderste deel van het venster Schijfbeheer. Het zal de een met enige "Niet-toegewezen" ruimte.

12 Klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte en selecteer de optie "Nieuw eenvoudig volume".

13 Volg de instructies op het scherm om de harde schijf.

14 Wacht tot de automatische aandrijving setup-proces te voltooien.

Hints

  • U kunt partitie van de harde schijf ingesteld op de volledige grootte van de aandrijving en het gebruik van het NTFS-formaat voor de beste resultaten.
  • Het laten vallen van vloeistoffen in de computer en statische elektriciteit schokken kunnen computeronderdelen breken. Vermijd werken op tapijt indien mogelijk om statische schok risico's te minimaliseren.