Internet Printing Protocol voor een Windows-netwerk

Internet Printing Protocol voor een Windows-netwerk


Met de mogelijkheid om documenten in een werkomgeving printen is een essentieel onderdeel van het verschaffen van een volledig functioneel netwerk. Wanneer een beheerder de mogelijkheid te printen, ze meerdere configuratieopties voor dit voor de gebruikers. IPP (Internet Printing Protocol) is één van de meest populaire manieren.

Functie

IPP werd opgericht om gebruikers te laten afdrukken bestanden en documenten net zoals ze zou doen met een gewone printer setup. IPP verstuurt de taak verzoek afdrukken via het internet rechtstreeks op de printer en kunt u de afdruktaken in de wachtrij printer te beheren ook.

voordelen

Een van de voordelen van het gebruik van IPP voor uw drukwerk protocollen is in staat om de wachtrij te beheren via een internet browser zoals Internet Explorer of Firefox. Typische printer setups niet kunnen gebruikers de wachtrij te beheren als de printer een extern management programma heeft. Een ander belangrijk voordeel is dat u uw beveiligingsniveau kan verhogen door het sluiten van de standaard printer poorten sinds IPP gebruikt de poort een webbrowser doet.

Waarschuwing

Als een beheerder stelt IPP moet hij er zeker van zijn dat hij wil om gebruikers in staat om afdruktaken te beheren. De keerzijde hiervan is dat een enkele gebruiker van een andere gebruiker afdruktaken kunt verwijderen (wat betekent dat het document wordt niet afgedrukt).