How Do 120VAC naar 5VDC USB Converters werk?

How Do 120VAC naar 5VDC USB Converters werk?


A 120VAC-to-5VDC USB converter is een elektronisch component dat mobiele telefoons, MP3-spelers en andere apparatuur kosten van een standaard stopcontact. Dit type converter maakt gebruik van een modern, schakelende voeding ontwerp dat is meer compact, lichtgewicht en efficiënter dan traditionele lineaire supplies - een typisch unit neemt niet meer ruimte in dan alfabet van een kind blok.

Universal Input

Hoewel een 120VAC tot 5 VDC converter draait op Amerikaanse standaard 120 volt, 60 Hz wisselstroom, kan de moderne circuit design feite vanaf een minimum van 90 volt en 47 Hz tot een maximum van 265 volt en 64 Hz. Elektrisch, deze herbergt de kracht te vinden in vele Europese en Aziatische landen; het toestel heeft slechts een andere plug stijl voor gebruik in het buitenland. Wisselstroom stroomt door een gelijkrichter dat het verandert in DC van ongeveer dezelfde spanning.

High-Frequency Oscillator

De gelijkspanning van de gelijkrichter loopt een blokgolf oscillator met een frequentie van ongeveer 500 kHz. frequentie van de oscillator is gefixeerd maar heeft variabele "duty cycle" Dit is het percentage van de tijd dat de puls op de totale pulsperiode. Bijvoorbeeld, een 50 procent duty cycle op helft van de tijd, terwijl een smalle puls een 5 procent duty cycle kan hebben. De inschakelduur bepaalt de voedingsspanning uitgangsspanning: hoe lager de duty cycle, hoe lager het voltage. Een elektronische ingangssignaal regelt de oscillator's duty cycle, dus een voltage sensor houdt de output van de voeding is heel strak gereguleerd. Indien hoge huidige vraag zorgt ervoor dat de uitgangsspanning te laten vallen, de oscillator verhoogt de duty cycle te compenseren.

Transformator

Een transformator is een apparaat dat verhoogt of verlaagt wisselspanning. Een traditionele lineaire voeding maakt gebruik van een grote transformator die werkt op 120 volt, 60 Hz elektriciteit rechtstreeks. hoogfrequent Een schakelende voeding's zorgt voor een veel kleinere, lichtere transformator; Dit is een belangrijk voordeel, aangezien de USB stroomregelaar kleiner als gevolg. De hoogfrequente verlagingstransformator vermindert het hoogfrequente signaal van de oscillator 5 volt.

Gelijkrichter en Filter

De hoogfrequente, low-voltage van de transformator vloeit door een uitgang gelijkrichter die opnieuw zet wisselstroom naar gelijkstroom. De 5 volt gelijkstroom gaat dan door een eenvoudige elektronische filter hoogfrequente ruis. Draden dragen de gefilterde macht om een ​​set van USB-aansluitingen waarop u uw oplaadbare handheld apparaten aan te sluiten.