Hoe vindt u BIOS Informatie over een computer

Hoe vindt u BIOS Informatie over een computer


BIOS (Basic Input / Output System) is een reeks instructies opgeslagen in een chip in de computer. De BIOS is software die standaard is geïnstalleerd in een computer, en is verantwoordelijk voor het regelen van de geïntegreerde hardware, zoals de harde schijf, uitbreidingskaarten en opslagstations. Upgraden naar de nieuwste versie van compatibele BIOS van uw computer in staat stellen om het besturingssysteem (OS) om alle hardware functies te gebruiken. U kunt uw BIOS-versie controleren in Windows-systemen van de System Information of de Register-editor schermen.

instructies

Via System Information

1 Klik op "Start" in de rechterbenedenhoek van het bureaublad van Windows-gebaseerde systemen. Bij sommige versies van besturingssystemen, zoals Vista, heeft de startknop vervangen door een andere knop die de Windows-logo op het heeft. Klik op "Run" en typ "msinfo32" op de lege ruimte in het daarvoor bestemde vak, en druk op "Enter" of klik op "OK." Deze instructie zal het dialoogvenster van Windows 'System Information' box te lanceren.

2 Markeer de optie met de titel "System Summary" in de linker helft van het dialoogvenster. De rechter helft van de doos zou uw computer informatie in een lijst formaat, met het eerste item genaamd tonen "OS Naam."

3 Scroll naar beneden ongeveer tien of twaalf items voordat u het bereiken "BIOS-versie / datum." Dit zal je BIOS fabrikant en datum van afgifte te tonen.

Via de Register-editor

4 Klik op "Start."

5 Typ "regedit" onder "Run." U zal worden genomen om de Register-editor.

6 Klik op het kleine plusteken naast "HKEY_LOCAL_MACHINE." Ga naar "Hardware" en vervolgens "Beschrijving" en tenslotte "Systeem." De string waarden aan de rechterkant van de split-screen zal uw systeem-BIOS-versie en datum, onder andere informatie over uw pc-hardware te tonen.

Hints

  • Bij het aanzetten van de computer, kunt u op een vooraf gedefinieerde toets (of een combinatie van toetsen) om toegang te krijgen tot de BIOS-instellingen. Het controleren van BIOS op deze manier is handig als je gewoon wilt de versie te controleren. De keuze van de sleutel (s) is afhankelijk van de fabrikant en de versie van het moederbord. Sommige computers laten zien welke toetsen moet drukken om toegang BIOS tijdens het opstarten; gemeenschappelijke toetsen DEL of CTRL + ALT + DEL of de functietoetsen (F1 tot F12).
  • Als u niet zeker weet hoe om te upgraden BIOS, moet je nooit proberen om het te doen. Als je een fout maakt, kan de configuratie worden beschadigd en uw PC zal niet opstarten.